'Önder Babat cinayetinin üzeri 16 yıldır kapatılmaya çalışılıyor'

'Önder Babat cinayetinin üzeri 16 yıldır kapatılmaya çalışılıyor'
Devrimci Hareket Dergisi çalışanı Önder Babat ölüm yıldönümünde anıldı. Failleri 16 yıldır bulunmadı.

Çalışanı olduğu Devrimci Hareket Dergisi bürosundan çıktığı sırada 16 yıl önve öldürülen Önder Babat, öğrencisi olduğu İstanbul Üniversitesi önünde anıldı.  

3 Mart 2004'te çalışanı olduğu Devrimci Hareket Dergisi bürosundan çıktığı sırada başından vurularak öldürülen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Önder Babat'ın ölüm yıldönümünde cinayetin fail ya da faillerinin ortaya çıkarılmadığı vurgulandı.

Babat Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiyken, Beyoğlu'nda bulunan İmam Adnan Sokak'ta başından susturucu silah ile vurulmuştu.

'OTOPSİ YAPILMASI ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI'

Anmada konuşan Dilara Kaya, aradan geçen 16 yıla rağmen cinayetin üstünün örtülmeye çalışıldığını belirterek tek bir yargılanan kişinin dahi olmadığını söyledi. Kaya, "Cinayetin işlendiği günden itibaren olayın üstünü örtmekle suçunu gizleyen devlet, hukuki süreci baltalamak için otopsi yapılmasını bile engellemeye çalıştı. Uzun mücadeleler sonucunda katledildiği ortaya çıkarıldı. Ancak buna rağmen tek kişi hakkında tek bir yargılama yapılmadı" dedi.

'TÜRKİYE ADALETSİZLİKLER ÜLKESİ OLDU'

Türkiye'nin adaletsizlikler ülkesi olduğunu söyleyen Kaya, "Bizler gençler olarak Önder Babat’ın mücadelesine sahip çıkacağız. Bu baskı politikalarına karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Her yaşta, her meslekten muhalifler hapishanelerle tehdit ediliyor. Belediyeler kayyumlar atanıyor. Milletvekililer, gazeteciler ve öğrenciler tutuklanıyor. Yargısız infazlar yaşanıyor. Kadın katilleri cezasız bırakılıyor. Türkiye adaletsizlikler ülkesi oldu. Babat’ı katledenlerin, geziyi yargılayanların, Ankara’da Suruç’ta patlayan bombaların faillerini kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Sözümüz ve aklımız net; yitirdiğimiz arkadaşlarımızın hesabını soracağız. Faili meçhullerin olmadığı bir ülkeyi kurarak, katledilen arkadaşlarımız için adaleti sağlayacağız" şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar