OGM ağaç kesimi talimatı verdi, AKP'li vekil bile isyan etti: 'Rekor kırılıyor'

OGM ağaç kesimi talimatı verdi, AKP'li vekil bile isyan etti: 'Rekor kırılıyor'
Orman Genel Müdürlüğü, yol kenarlarında bulunan ağaçların kesilmesi talimatını verdi. AKP Ankara Milletvekili Ceylan ‘Orman yangınları ve ağaç kesiminde ne yazık ki rekor kırılıyor’ dedi.

Ormanları korumakla görevli Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ‘orman yangınlarıyla mücadele’ adı altında yol kenarlarında bulunan 5 metre derinliğindeki ağaçların kesilmesi talimatı verdi.

OGM’nin teşkilatlara gönderdiği yazıda "Orman içi ve bitişiğinden geçen her türlü yolların kazı ve dolgu şevlerindeki ağaçlar tamamen kesilecek ve bu noktalardan itibaren her iki yönde topografik şartlar göz önüne alınarak 5 metre mesafede tamamen tıraşlama yapılarak yanıcı maddenin ortadan kaldırılması sağlanacaktır. Daha sonrasında ise 285 sayılı tebliğin 3. bölüm 17. maddesine göre her iki yönde 25-50 metre mesafede ara ve alt tabakanın temizlenmesi ve bakım müdahaleleri ile yanıcı maddenin azaltılması sağlanacak gerekli durumlarda kapalılık bire kadar indirilecektir" denildi.

AKP'Lİ VEKİL İSYAN ETTİ: NE YAZIK Kİ AĞAÇ KESİMİNDE REKOR KIRILIYOR  

Cumhuriyet’e konuşan eski Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürü ve AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan Orman Genel Müdürlüğü’nün uygulamalarına tepki göstererek "2017’de ormanlarımızdan 18.5 milyon metreküp üretim yapıldı. Yani ağaç kesildi. 2020’de bu üretim 28.5 milyon metreküpe ulaştı. 2021’de 35 milyon metreküp ağaç kesildi. Orman yangınları ve ağaç kesiminde ne yazık ki rekor kırılıyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar