Özdağ ve Uğuroğlu'na saldırının nedeni Can Dündar'ın Bahçeli ile yaptığı 17-25 röportajının hatırlatılması

Özdağ ve Uğuroğlu'na saldırının nedeni Can Dündar'ın Bahçeli ile yaptığı 17-25 röportajının hatırlatılması
Önce MHP’li Semih Yalçın, Özdağ’ı 'Hain dönek' diye hedef gösterdi; sonrasında hem Selçuk Özdağ, hem de röportajı yapan Orhan Uğuroğlu peşpeşe saldırıya uğradı.

ARTI GERÇEK - Ankara'da bugün peş peşe dikkat çeken saldırılar gerçekleşti. İlk olarak Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldırı düzenlendi. İkinci saldırının hedefi ise İYİ Parti'ye yakın Yeniçağ gazetesinin Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu oldu. 

Selçuk Özdağ, üç gün önce Orhan Uğuroğlu'na röportaj vermiş ve o röportajda, "Devlet Bahçeli, bugün ‘hain’ ilan ettiği Can Dündar ile 17.25’e ayarladığı saatin önünde röportaj yapmıştı. Şimdi neden o konuda bir söz bile sarf etmiyor?" diye sormuştu.

Bu sözlerin ardından önce MHP’li Semih Yalçın, Özdağ’ı "Hain dönek" diye hedef gösterdi; sonrasında ise bugün hem Selçuk Özdağ, hem de röportajı yapan Orhan Uğuroğlu peşpeşe saldırıya uğradı. Üstelik saldırganların aynı kişiler olduğu belirtiliyor.

ARTI TV'de yayınlanan "Günün Yorumu"nda gazeteci Can Dündar, Özdağ'ın bahsettiği ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "17-25 yolsuzluk operasyonlarının hesabını soracağız" dediği halde bugün neden bunu gündeme bile getirmediğini anlattı.

Can Dündar, o gün Bahçeli ile 17.25'te durdurulan saatin önünde yaptığı raportajın detaylarınını da "7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra, yayın yönetmeni olduğum Cumhuriyet Gazetesi’nin yazarlarıyla birlikte parti liderlerini ziyaret etme kararı almıştık. 26 Haziran günü MHP Genel Merkezi’ndeydik. Bahçeli bizi karşılayıp oturma grubuna buyur etti. O an gözüm, makam masasının yanında duran ayaklı saate takıldı. Bel hizasında bir direğin üzerine yerleştirilmiş düzenek, çevrilen sayfalarla saati ve dakikayı gösteriyordu. Ama çalışmıyordu. 17.25’te durdurulmuştu. Bahçeli’ye sordum; 'Pilini söküp 17.25’te durdurdum saati' dedi. 'Neden' dedim, 'Unutmamak için' dedi. 'Her gün buna bakıyorum, Buradan da anlayabilirsiniz ki, 17-25 Aralık yolsuzluğunun hesabının sorulması vaadimizden asla geri adım atmayacağız' diye ekledi" sözleriyle aktardı.

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar