Öztrak: Sarayın beslemelerine hava hoş

Öztrak: Sarayın beslemelerine hava hoş
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, TÜİK'in açıkladığı Nisan ayı işsizlik rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öztrak, 'gerçek işsiz sayısının' 10 milyon 221 bin olduğuna dikkat çekerek "Bu liyakatsiz kadrolar elinde koskoca bir genç kuşak heba edilmek üzere" dedi.

Öztrak, CHP genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın  "2,5 milyon ilave istihdam yaratacağız" sözlerini hatırlatarak tek bir ayda 968 bin kişi işinden ayrıldığına vurgu yaptı. 

Öztrak, 25-29 yaşındaki her 100 gençten 40’ı ne eğitimde ne de bir işte çalıştığına dikkat çekerek "Ama saray sosyetesinin gençlerine, sarayın yanaşmalarına, beslemelerine hava tabii hoş. Onlar köpüklü jakuzilerde video çekip "Fakirler, beni rahatsız etmeyin" diye milletle alay etmeye başladılar" dedi.

Öztrak şunları söyledi:

"Saray’ın sosyete damadının vesayetindeki TÜİK, işsizlik rakamlarını daha yeni açıkladı. Saray rejiminin iş başı yaptığı günden bugüne, yani son iki yılda, 3 milyon 202 bin yurttaşımız işini kaybetmiş. Tek bir ayda 968 bin kişi işinden ayrılmış. Hem de sarayın sosyete damadının "2,5 milyon ilave istihdam yaratacağız" diye geçen yılın başında milletimize söz vermesine rağmen. Odalar ve Borsalar Birliği’ne otellerde süslü toplantılar düzenletti. Bıraktık yeni istihdamı bu beceriksizlerin elinde, işi olanlar da işini kaybetti. "Gerçek işsiz" sayımız, 10 milyon 221 bine çıktı. İnsanın hayatında ölüm ve amansız hastalıktan sonra en büyük kıyamet işsizliktir. Dile kolay, bu rejim 10 milyon 221 bin yurttaşımıza daha bu dünyadayken kıyameti yaşatıyor. İşsizler ordumuzun sayısı dünya üzerindeki 104 ülkenin nüfusundan fazla.

Ve çok daha acısı; bu liyakatsiz kadrolar elinde koskoca bir genç kuşak heba edilmek üzere. 25-29 yaşındaki her 100 gencimizden 40’ı ne eğitimde ne de bir işte çalışıyor. Taşı sıksa, suyunu çıkaracak 2 milyon 458 bin gencimiz evinde oturup, anasının babasının eline bakıyor. Ama saray sosyetesinin gençlerine, sarayın yanaşmalarına, beslemelerine hava tabii hoş. Onlar köpüklü jakuzilerde video çekip "Fakirler, beni rahatsız etmeyin" diye milletle alay edebiliyorlar. Milletin çocukları tek bir maaşlı iş bulamazken sarayın beslemeleri üçer beşer maaşla dünyalıklarını yapıyor." (ANKA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar