Parkta öldürülen kız çocuğunun paylaşımları ortaya çıktı: Türkiye'de kadın olmak zor ama kadın ölmek kolay

Parkta öldürülen kız çocuğunun paylaşımları ortaya çıktı: Türkiye'de kadın olmak zor ama kadın ölmek kolay
Pınar Gültekin cinayetinin ardından sosyal medyadan kadın cinayetlerine tepki gösteren Gizem Canbulut'un, 'Bir cana kıyıyorsunuz ve buna erkeklik diyorsunuz' paylaşımı yaptığı görüldü.

Burdur'un Bucak ilçesindeki parkta birlikte oturduğu Eren Yıldız (19) adlı erkek tarafından bıçaklanarak öldürülen Gizem Canbulut'un (17), sosyal medyadan kadın cinayetlerine tepki gösterdiği paylaşımları ortaya çıktı. Canbulut'un geçen yıl Pınar Gültekin cinayetinin ardından 'Türkiye'de kadın olmak zor ama kadın ölmek kolay', 'Bir cana kıyıyorsunuz ve buna erkeklik diyorsunuz' ifadelerinin yer aldığı paylaşımları dikkat çekti.

Bucak'ta bir süre Bucak Necati Topay Ticaret Meslek Lisesi'nde, aynı dönem farklı sınıflarda öğrenim gören Gizem Canbulut ile Eren Yıldız, dün saat 13.30 sıralarında kenti tepeden gören bir nokta olan Yunus Emre Parkı'nda buluşmuş, burada oturdukları sırada Eren Yıldız, tartıştığı Gizem Canbulut’u yanındaki bıçakla boğazından bıçaklamıştı. 17 yaşındaki kız çocuğu olay yerinde hayatını kaybederken, Eren Yıldız ise polis tarafından gözaltına alınmıştı.

EREN YILDIZ TUTUKLANDI

DHA'nın haberine göre Canbulut'un cenazesi otopsi için Antalya'daki Adli Tıp Kurumu morguna sevk edilirken, polisin gözaltına aldığı Eren Yıldız dün gece geç saatlere kadar süren ifade işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eren Yıldız

'BİR CANA KIYIYORSUNUZ VE BUNA ERKEKLİK DİYORSUNUZ'

Öldürülen 17 yaşındaki Gizem Canbulut'un, sosyal medyada kadın cinayetlerine tepki gösteren paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı.

Geçen yıl Pınar Gültekin cinayetinin ardından sosyal medyadan kadın cinayetlerine tepki gösteren Gizem Canbulut'un, 'Türkiye'de kadın olmak zor ama kadın ölmek kolay', 'Elde edene kadar peşinde koşuyorsunuz, elde edince gözünüzün önünde olsa görmüyorsunuz. Sen terk edince arkasından ağza alınmayacak hakaretler ediyorsunuz, o bırakınca öldürüyorsunuz, yakıyorsunuz. Bir cana kıyıyorsunuz ve buna erkeklik diyorsunuz' ifadelerini kullandığı görüldü.

Gizem Canbulut'un cenazesi, bugün Burdur'un Bucak ilçesi Susuz Köyü’nde toprağa verilecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar