Muharrem İnce’den Ali Erbaş’a: Adam bile değildir benim gözümde

Muharrem İnce’den Ali Erbaş’a: Adam bile değildir benim gözümde
İnce, '30 Ağustos’ta camide, bu ülkenin kurtarıcısına, kurucusuna bir Fatiha’yı çok gören adam, adam bile değildir benim gözümde' dedi.

Son seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan ve Memleket Hareketi’ni başlatan Muharrem İnce liderliğinde kurulan Memleket Partisi, Ankara’da Birinci Olağan Kurultayı’nı düzenliyor.

250 kurultay delegesinin oyu ile aday adayı olan İnce, 12 bin 783 üyenin oyuyla da Memleket Partisi’nin Genel Başkan adayı oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı da kurultaya katıldı.

Eşi Ülkü İnce’yle birlikte Ankara Spor Salonu’na gelen İnce, partililere gül dağıttı.

İnce, selamlamanın ardından partisine emekli maaşından bin liralık bağışta bulundu. Partililer İnce’nin emekli maaşından bağışı yaptığını belirterek makbuz kesti.

'SEN KURAN KURSLARINDAKİ TECAVÜZLERİ ANLAT'

Muarrem İnce, Diyanet İşleri Başkanı Ali ERbaş'a yüklendi. İnce, "Baştan sona yanlış. Sanki matah biriymiş gibi bir de görev süresini uzattılar. 30 Ağustos'ta camide, bu ülkenin kurtarıcısına, kurucusuna bir Fatiha'yı çok gören adam, adam bile değildir benim gözümde. Adil Öksüz'ün doktora tezinde imzası olandan başka ne beklerdim ki" dedi.

"Bir sözde din adamı, yakasında bir tek iktidarın rozeti eksik, her gün meydanlarda fetva veriyor" diyen İnce sözlerine şöyle devam etti:

"Karidesi konuşuyor, kalamarı konuşuyor, günaydını konuşuyor ama yurtlarda tecavüze uğrayan çocukları konuşmuyor. Haramı konuşmuyor. Muhalefet de seyrediyor. Kompleks içerisinde. Niye seyrediyor? Ona laf ederse dindarları kızdırırmış. Dindarlarla bir derdimiz yok. Dindar geçinenler ve dinden geçinenlerle derdimiz var bizim. Hiçbir kompleksimiz yok.

Sen ‘günaydın' denmesine laf ediyorsun. Sen Tayyip Erdoğan'ın Şeyhülislam'ı mısın, Diyanet İşleri Başkanı mısın? ‘Selamın Aleyküm' de bizimdir, ‘Günaydın' da bizimdir. Fatih Sultan Mehmet de bizimdir, Atatürk de bizimdir. ‘Günaydın' mı diyeceğiz, ‘Selamın Aleyküm' mü diyeceğiz, sana soracak halimiz yok. İşine bak, önüne bak. Git, yurtlarda çocuklara yapılan tacizleri, tecavüzleri, haramı, helali anlat yüreğin varsa."

'PONTUS GÖNDERMESİ DE FATİH SULTAN MEHMET'E BENZETMEK DE YANLIŞTIR'

İnce, Türkiye'de kutuplaşma düzeni olduğunu savunarak, "İki taraf da birbirine düşman gözüyle bakıyor. Biz Türkiye'deki bu kutuplaşma siyasetine son vereceğiz. İktidar din sömürüsü üzerinden 'Ben gidersem felaket olur' diyor. Muhalefet 'Bana oy vermezsen AKP gelir, korku siyaseti gelir'. Biz bu korku siyasetini yok edeceğiz. Muhalefet partisi genel başkanına 'Yaklaşma çocuğuma' diyor bir anne. Yanlıştır, muhalefet genel başkanına yapılan. Ben AKP’li olsaydım eğer gider bulurdum onu 'Bir daha muhalefet partisinin genel başkanına böyle yanlış işler yapma' derdim ama Sayın Cumhurbaşkanı'nın mesajı okunuyor İstanbul'da; ana muhalefet partisinin genel başkanı sırtını dönüyor. Sen de yanlışsın, dönmemelisin. Yerel seçimler öncesinde bir belediye başkanına 'Pontus' göndermesi yapıyor; bu da yanlıştır. Fatih Sultan Mehmet'e benzetmek de yanlıştır" dedi.

'KÜRT SORUNUNU POLİSİYE TEDBİRLERLE DEĞİL, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLERLE ÇÖZECEĞİZ'

Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin iktidara gelmesi halinde yapacaklarını anlatarak, "Memleket Partisi iktidarında Esad ile anlaşıp Şam'a büyükelçi atayacağız. Türkiye'dekileri geri göndereceğiz. Türkiye tarlada ucuz rafta pahalı modelini bırakacak. Şu anda tarım bakanlığı ithalat ofisi gibi. AKP hiçbir zaman tarımı stratejik bir sektör olarak görmedi. Memura, ürünlere yapılan zamlara bakın bir de gümrüğe yapılan zamlara bakın. AKP döneminde eğitim, okullar parayla kitaplar bedava. Hiçbir çocuğumuzu istemediği okula göndermeyeceğiz. 'En iyi okul en yakın okuldur' mantığıyla hareket ederek, eğitimin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Kürt sorununu biz çözeceğiz. Biz imparatorluk kalıntılı bir ülkeyiz. Hepimiz bir milletin parçasıyız. Kürt sorununu polisiye tedbirlerle değil demokrasi ile özgürlüklerle çözeceğiz. Evrensel kuralları uygulayarak çözeceğiz. Memleket Partisi iktidarında hukuk devleti olmadan ekonomi yönetilemez" diye konuştu. 

'SEÇİM BOYASINI GERİ GETİRECEĞİZ'

Muharrem İnce, terörün her türlüsünü kınayan bir siyasi parti olduklarına dikkat çekerek, "Sandık güvenliği sistemi kuracağız. Memleket Partisi iktidarında seçim boyasını geri getireceğiz. Kamuda mülakat ve sadakat yerine liyakat düzenini mutlaka kuracağız. Engellerimizin önündeki bütün engelleri hemen kaldıracağız. Devleti yönetenler olarak israf etmeme konusunda tüm topluma örnek olacağız. Eğitimi, sağlığı, tarımı, gıdayı, piyasanın insafına bırakmayacağız. Şeffaf, hesap veren ve soran bir kamu yönetimi kuracağız. Milletin denetiminden, TBMM denetiminden ve TBMM adına denetim yapan Sayıştay denetiminden ve medya denetiminden kaçmayacağız. Memleket Partisi hesaplarını kim denetlemek istiyorsa açığız, kurultay sonrasında hesaplarımızı açıklayacağız. Özgürce sanat yapmanın önünü açacağız. 7 milyon konut var Türkiye'de risk taşıyan. Hepsini yenileyeceğiz. Siyasetin sporu şekillendirmesine izin vermeyeceğiz. Kararname ile yapacağımız ilk işimiz çocuk bezinde KDV'yi kaldıracağız. Tam bağımsız Türkiye kuracağız ve başaracağız" dedi. 

Öne Çıkanlar