Paylaştığı notla polisi tehdit etmişti: Bu kez kadına şiddetten gözaltına alındı

Paylaştığı notla polisi tehdit etmişti: Bu kez kadına şiddetten gözaltına alındı
Sadık Yıldırım eşine şiddetten gözaltına alındı. Adli kontrol şartıyla tekrar serbest kalan Yıldırım’ın, Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım ile görüntüleri de gündeme gelmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile fotoğrafları olan Sadık Yıldırım, bu kez de Ankara’da eşinin, şiddet uyguladığı yönündeki şikayeti üzerine gözaltına alındı.

Yıldırım, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta verdiği ifadesinde eşi ile aralarında tartışma yaşandığını öne süren Yıldırım, kendini ‘şiddet uygulamadım’ diyerek savundu.

Savcılık, şikâyetin devam etmesi nedeniyle Sadık Yıldırım’ı ‘basit yaralama’ suçundun adli kontrol şartıyla serbest bırakılması için mahkemeye sevk etti. Savcılık ayrıca Sadık Yıldırım’a yönelik uzaklaştırma ve 2 ay süresince elektronik kelepçe takılması talebinde bulundu. Hakimlik, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Sadık Yıldırım hakkında uzaklaştırma uygulanması ve elektronik kelepçe takılarak takip edilmesi yönünde karar verdi.

PAYLAŞTIĞI NOTLA POLİSİ TEHDİT ETMİŞTİ

Yıldırım geçen yıl ağustos ayında, İzmir'in Bornova ilçesindeki yol kontrolü sırasında, aracında uyuşturucu madde ve silah bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelmişti. Yıldırım, polis merkezine götürülürken kelepçeli fotoğrafını, "Kim aldırdı lan bizi, yol gidiyoruz diye çete mi olduk?" notuyla paylaştı. Serbest kaldıktan sonra da polis memurunun ismini eline yazarak fotoğrafını paylaşmış, tehdit içerikli mesajlar yayınlamıştı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Sadık Yıldırım isimli kişinin Twitter hesabı üzerinden polisi tehdit ettiği sosyal medya paylaşımlarına dikkat çekmişti. Antmen ağustos ayındaki paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

"Adı Sadık Yıldırım. 3 tabanca, 3 tüfek ve uyuşturucuyla yakalandığını söylüyor. 18 kişilik çetesiyle gezerken gözaltına alınıyor. "2 saate çıkarım" dedikten sonra hemen çıkıyor. Onu gözaltına alan polisi açık şekilde tehdit ediyor." (DHA)

Öne Çıkanlar