Peker'in silah iddiasında adı geçen Onay: Bahsettiği kişilerle gittim ama ne alıp verdiklerini görmedim

Peker'in silah iddiasında adı geçen Onay: Bahsettiği kişilerle gittim ama ne alıp verdiklerini görmedim
Sedat Peker'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından silah dağıttığına ilişkin iddiasına, olayda adı geçen Ahmet Onay'dan yanıt geldi.

Sedat Peker, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası yaşanan silah dağıtımınına ilişkin sosyal medyada paylaşımlarda bulundu.

Pekerin iddialarına göre Ağustos'un ilk haftasında Esenyurt'ta arabaya koyulan bir kasa Kalaşnikof silah İstanbul Balat’a gitti.

Peker'in silahlarla ilgili paylaşımlarında adı geçen isimlerden biri de Ahmet Onay'dı. Onay, ARTI TV'ye konuştu. Onay önce "15 Temmuz için doğru kişiyi aradınız, ismi geçen kişi benim. Ancak ben devlet memuruyum. Amirimden üstümden izin almadan açıklama yapmam doğru olmaz" dedi.

Sonra da, "Ben asla yalan konuşmam. İnandığımız doğrular uğruna 15 Temmuz'da gittik canımızı ortaya koyduk, memleketimiz için, cumhurbaşkanımız için" dedi.

Ahmet Onay, Peker'in "15 Temmuz darbe girişiminde yaralanmasından dolayı araba hediye etttim" sözlerini de doğruladı.

Onay, "2017'de 15 Temmuz'un yıldönümünde Sedat Peker bana bir otomobil hediye etti. Yasa dışı bir durum değil" dedi.

Hediye arabayı kısa süre sonra sattığını söyleyen Onay, "O arabanın bende olma süresi yaklaşık 4-5 aydır. Sıkıntılı birkaç olay yaşadım" dedi.

Peker'in silah dağıtımında kullanıldığını söylediği arabayı da doğrulayan Onay, "Bahsetmiş olduğu araba sanırım Ak Parti İstanbul il teşkilatının arabası" dedi.

Peker'in anlattıklarını ise inkar etmeyen Onay, "Bu iddiayı ortaya atan kişi zaten arabada kimin olduğunu da söylüyor. Bunların kayıtları falan da zaten ortadaymış. Bunları da paylaşırlar diye düşünüyorum. Doğru olan neyse bugün yarın ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

Onay ayrıca, "Benim ne taşındığıyla, ne gittiğiyle, ne geldiğiyle hiçbir bilgim yok" dedi.

Sedat Peker'in paylaşımnının hemen ardından ARTI TV'ye bu açıklamaları yapan Onay, yaklaşık 3 saat sonra da kendi sosyal medya hesabından Peker'in iddialarını doğrulayan bir paylaşım yaptı..

"İsmi geçen kişilerle bir arada bulundum" dedi.

Dönemin AKP Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Ayhan ve yanındaki kişilerle birlikte Balat’ta ismi geçen kilisenin yakınlarında bulunduğunu ifade etti.

Araçtan inmediğini, Kalaşnikof marka silahların, bahse konu kişiler arasında başka bir yere transferini ya da alışverişini görmediğini dile getirdi.

AKP'ye hiç bir zaman üye olmadığını, çıkar ilişkileri içine girmediğini de vurguladı.

Ahmet Onay'ın yaptığı açıklama* şöyle oldu:

"Kamuoyunu aydınlatma metnidir; Bugün ismimin @sedat_peker twitlerinde geçtiğini gördüm. Sedat Peker ile 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Gazi olmamdan dolayı tanıştım. (Kendisiyle İstanbul Etiler’de bir restoranda iftar yemeğinde bir araya gelerek.) Daha sonra kendisiyle sıklıkla görüşmeye devam ettim. 15 Temmuz 2017 tarihinde darbe girişimin 1. yıl dönümünde bana bir otomobil hediye etti. Aynı gün mekânı cennet olsun 15 Temmuz Şehidimiz Burak CANTÜRK kardeşimin ailesine ev hediye etti. (Haber sitelerinde mevcuttur.)

Kendisini Şehit ve Gazi ailelerine yaptığı yardımlardan dolayı (ben de bir Gazi olduğum için) tüm kamuoyu bilir. Twitlerde bahsi geçen meseleye yani asıl gündem konusuyla ilgili açıklama yapacak olursam; @sedat_peker‘in twitlerinde ismi geçen kişilerle bir arada bulundum. Dönemin AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı @tahaayhan ve yanındaki kişilerle birlikte Balat’ta ki ismi geçen kilisenin yakınlarında bulundum. @sebursoganli ile birlikte gittim.

‘KALAŞNİKOF MARKA SİLAHLARIN, BAHSE KONU KİŞİLER ARASINDA BAŞKA BİR YERE TRANSFER YA DA ALIŞVERİŞ YAPILDIĞINI GÖRMEDİM’

Yanımızda da adını bilmediğim bir kişi daha vardı, (arabayı kullanan, beyaz Fluence) ancak o süreçte yaralarımın tam iyileşmemesinden dolayı araçtan inmedim. Birbirlerine ne alıp verdiklerini de görmedim. Kalaşnikof marka silahların, bahse konu kişiler arasında başka bir yere transfer ya da alışveriş yapıldığını görmedim. Ancak kimseyi (bilmediğim bir konu üzerinde) zan altında bırakamam. Buradan sonrası hakkında ne bir fikrim ne de gördüğüm bir şey vardır. Ben asla yalan konuşmam, konuşamam. (Yalanın ortaya çıkmak gibi kötü bir yanı vardır)

‘AK PARTİ’YE HİÇBİR ZAMAN ÜYELİĞİM DAHİ OLMAMIŞTIR’

Bu paylaşımlar sonrası benim AK Parti’den ve bazı kişilerden menfaatim olduğu yönünde sosyal medya paylaşımları görmekteyim. AK Parti’ye hiçbir zaman üyeliğim dahi olmamıştır. Haber kanallarında ve sosyal medya platformlarında adımı geçirirken lütfen aileme, şahsıma ve inandığım yola hedef olabilecek (siyasi ve rencide edecek tüm cümlelerden kaçının) çünkü ben sizin bahsettiğiniz gibi menfaatçi ve yol bulan tiplerden değilim, olmadım.

@sedat_peker abi ile görüştüğümü asla inkar etmiyorum. Hatta ve hatta tüm bu olaylar yaşanmaya başladığı günden itibaren; başta Sn. Cumhurbaşkanımız, Sedat Peker abi ve İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU’yu sevdiğimden ötürü; Bu kargaşaların bir an evvel son bulup, birlik ve beraberliğimizin zedelenmemesi için her vakit duâ etmişimdir. Allâh buna şahit. Doğru sözün yemine ihtiyacı yoktur. Tüm kamuoyuna saygılarımla."

* Açıklama, Ahmet Onay'ın paylaştığı şekliyle olduğu gibi aktarılmıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar