Peker ve muktedirler

Peker ve muktedirler
Peker’in Deniz’in canına kıyanlarla ideolojik yakınlığı düşünüldüğünde bugün bunları söylüyor olması daha da anlam kazanıyor.

Can DÜNDAR


ARTI GERÇEK-Sedat Peker’in videolarının, ortaya çıkardığı skandallar dışında da önemli bir işlevi var: O da radikal sağ çevrelerde duymaya alışkın olmadığımız şeyleri dillendiriyor olması…

 

Peker dün, Deniz Poyraz’ın yarım kalan kahvaltısına dikkat çekti. Sadece domates ve zeytinden oluşan bu kahvaltıya karşın, muktedirlerin çocuklarının kahvaltısının en az 30-40 çeşit üründen oluştuğunu yazdı. Böylece meseleyi, sınıfsal bir zemine oturttu. Bu adaletsizliğin giderildiği gün, birçok sorunun kendiliğinden ortadan kalkacağını söyledi.

 

Peker’in Deniz’in canına kıyanlarla ideolojik yakınlığı düşünüldüğünde bugün bunları söylüyor olması daha da anlam kazanıyor. Bunları inandırıcı bulmayanlar, hatta dikkate almamızı eleştirenler var. Oysa ben içerden yükselen bu sesi önemli buluyorum. Unutulmamalı ki, bizim yıllardır dikkat çektiğimiz sınıfsal farklılıkların üstü hep bayrakla örtülüyordu. Ne zaman muktedir çocuklarının, yoksul çocukların ölümü pahasına semirdiğinden söz etsek vatana ihanetle suçlanıyorduk. Şimdi Peker de bu noktaya gelmiş görünüyor: Bugüne kadar iktidara verdiği hizmetin, Deniz’lerin sofrasından alınan ekmeğin muktedirlerin sofrasına taşınmasına yaradığını görmüş olması, az kazanım değildir. Bir önceki tweetinde de "kendi çevresinin aleyhte kampanya yapmasından çekinerek hunharca katledilen Deniz’in ailesine başsağlığı dileyemediğini" itiraf etmiş ve "Muktedirler bizi birbirimizden ne kadar uzaklaştırmışlar" demişti.

 

Peker’in mitinglerinde onunla birlikte muhaliflerin kanını dökmeye ant içenlerin bu mesajlardan ne sonuç çıkardığını henüz bilmiyoruz. Ancak içlerinden biri bile etkileniyor ve "Biz, bizim gibi bir zeytine talim edenlere saldırarak muktedirlerin zengin sofralarına hizmet ediyoruz" diyorsa, bunu da kazanç saymak lazım.

 

Herkesin mesajını ancak kendi dünyasına duyurabildiği bu kamplaşmış medya ortamında, bizlerin bir SADAT tetikçisini etkileme ihtimalimiz sıfır… Oysa Peker’in "Muktedirler sizi kullanıyor" mesajı, daha çok kulakta yer edebilir. Peker’in geçmiş sicilini ve asıl çözümün SADAT’ın bütün unsurlarıyla tasfiye edilmesi olduğunu unutmadan, bu yaklaşımın yaygınlaşmasını ben olumlu buluyorum.

 

Öne Çıkanlar