Pervin Buldan: Kırbayır dosyasının kapatılmasına izin vermeyelim, Berfo Ana’ya sözümüzü tutalım

Pervin Buldan: Kırbayır dosyasının kapatılmasına izin vermeyelim, Berfo Ana’ya sözümüzü tutalım
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cemil Kırbayır soruşturmasının Adalet Bakanlığı’nca zaman aşımı gerekçesiyle kapatılmak istenmesine tepki gösterdi.

12 Eylül 1980’de gerçekleşen askeri darbenin ardından hemen ertesi günü, Ardahan’ın Okçu Köyü’ndeki evinden kolluk birimleri tarafından gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Cemil Kırbayır’a dair soruşturma dosyasının kapatılmak istenmesine yönelik tepkiler büyüyor. 

05 Şubat 2011 tarihinde dönemin Başbakanı Tayip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’na davet ederek görüştüğü Cumartesi Anneleri içinde yer alan Cemil Kırbayır’ın annesi 103 yaşındaki Berfo Kırbayır’a oğlunun kemiklerini bulma sözü vermişti.

Aradan geçen zamanda verilen söz yerine getirilmek bir yana Adalet Bakanlığı, Kırbayır soruşturmasının zamanaşımından kapanması için Yargıtay’a başvurmasına HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan da tepki geldi.  

Buldan, Twitter hesabından "Cemil Kırbayır dosyasının kapanmasına, zaman aşımına uğramasına izin vermeyelim. Berfo Ana’ya sözümüzü tutalım ve sahip çıkalım." paylaşımında bulundu. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar