Pınar Gültekin'in babası kendisini arayanın Süleyman Girgin olduğunu söyledi

Pınar Gültekin'in babası kendisini arayanın Süleyman Girgin olduğunu söyledi
Pınar Gültekin' Temmuz ayında Muğla'da Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından öldürülmüştü. CHP'li bir vekilin baba Gültekin'i arayarak davadan vazgeçmesi baskısı yaptığı öne sürülmüştü.

Muğla'da öldürülen Pınar Gültekin'in ailesini arayarak davadan vazgeçilmesi yönünde baskı yapıldığı iddiasına ilişkin konuşan baba Sıddık Gültekin, kendisini arayan CHP'li vekilin Süleyman Girgin olduğunu söyledi.

Muğla'da Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in babasına davadan çekilmesi yönünde baskı kurulduğu iddialarında yeni bir gelişme yaşandı. Dün CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in "HTS kayıtlarını çıkardım, taziye dışında bir konuşma olmadı" yönündeki açıklamasının ardından bugün konuşan baba Sıddık Gültekin, kendisini arayan vekilin Süleyman Girgin olduğunu söyledi.

Konuya ilişkin bir basın açıklaması düzenleyen baba Gültekin, "Taziye dileklerinde bulundu. Taziye dileklerinden sonra, 'Vazgeç, kamu davası devam ediyor' dedi" diye konuştu.

Girgin'in 23 Temmuz'da kendisini aradığını ve taziye dileklerinin ardından davadan çekilmesi yönünde baskı yaptığını ve CHP ilçe başkanı Aydın Sadık ile de görüştüklerini söyledi.

TAZİYE KONUŞMASINDAN SONRA 'DAVADAN ÇEKİL' DEDİ

Sıddık Gültekin'in ifadeleri şöyle oldu:

"Kızımın taziyesi bitti. 20 gün sonra CHP ilçe başkanı Aydın Sadık beyefendi arkadaşlarımı, akrabalarımı devreye soktu.  İnanmadım ilk önce. Sizi kim aradı dedim. Süleyman Girgin dediler. Telefonu çıkart dedim. Çıkardı, beni arayan kişi ile aynı olduğunu gördüm Defalarca beni aradı. Defalarca görüştük. 'Ne kadar para istersen veririz' dediler. 'Davadan vazgeç' dediler. Benim kızıma Muğla’dan iftiralar atıldığı için ben bu davadan vazgeçmeyeceğim. Ben yaşayan bir ölüyüm. 

Sonra İstanbul’a geldim. 2 kez daha aradı. Ben neden yalan atayım? Siyasi çıkarım mı var? Zaten derdimle uğraşıyorum. Tüm Türkiye kamuoyuna söylüyorum. Haberlere çok üzülüyorum Neden iftira atayım. hiçbir siyasi partiye üye değilim olmayacağım da. İftira atmıyorum. CHP’ye de mâl etmiyorum. Ben kişiler üzerinden konuşuyorum. 

Daha sonra Veli Ağbaba beni aradı. Ağbaba'ya da aynı şeyi söyledim. Özgür Özel bey aradı. Aynısını ona da söyledim. 4 Ocak'ta açıklama yapacaktım. Baktım çok yalan haberler var. Ben mecbur kaldım. Bugün açıklama yaptım. 

Haber çıkmadan Hizan'da CHP ilçe başkanını görevden alıyorlar. Çünkü Özgür Özel bey 'gerekeni yapacağız.' dediler. Özel bana dedi ki, 'Sonuna kadar yanındayız. Davayı da takip edeceğiz.'

Beni arayan kişinin de bu olduğunu söylediler. Diyelim ki ben yalan atıyorum. Bir ilçe başkanı neden yalan atsın? Neden 10 sefer arasın? Bazı insanlar parasına malına güveniyor. Benim kızım satılık değil arkadaşlar. Muğla'da diri diri yakıldı. Bu kabul edilecek bir şey değil. Bir insanı öldüreceksin, parayla insanları bağlayacaksın. Böyle bir şey kabul edilemez."

CHP'Lİ GİRGİN: HTS KAYITLARINI ÇIKARDIK

Öte yandan CHP'li Girgin, dün yaptığı açıklamada, 23 Temmuz'da baba Gültekin'i aradığını ve 1 dakika 56 saniyelik konuşmalarında yalnızca taziye dileklerini ilettiğini belirtti. HTS kayıtlarını da paylaşan Girgin, "Son derece insani duygularla yapılan bir başsağlığı aramasının nasıl bu hale getirildiğini şaşkınlık içinde izliyorum. Biz her daim Gültekin ailesinin acısına ortak olduk olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP'li Girgin, iddiaların kanıtlanması durumunda vekillikten istifa edeceğini belirterek, "Eğer benim, arayarak davanın adil yargılama sürecine müdahale ettiğime dair herhangi bir delil, herhangi bir belge, herhangi bir teknik bulgu, ya da en ufak bir ima ortaya koyulduğu takdirde ben değil CHP'den, milletvekilliğinden de istifa edeceğimi taahhüt ettiğimi, daha önce söyledim" dedi.     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar