Polis şiddeti durmuyor: Anne kucağındaki bebek de biber gazından etkilendi

Polis şiddeti durmuyor: Anne kucağındaki bebek de biber gazından etkilendi
'Roman vatandaşların polise saldırdığı gibi bir algı yaratılmaya çalışıldı.'

Çorlu, Sultangazi, Eyüp ve Cizre'den sonra yeni bir polis şiddeti haberi de Keşan'dan geldi. Edirne'nin Keşan ilçesinde polisin evlerinin önünde duran Roman yurttaşlara şiddet uyguladığı ve birber gazı sıktığı ortaya çıktı. Polis şiddetini anlatan yurttaş iki yaşındaki bir bebeğin de biber gazına maruz kaldığını ve hastanede kaydının yapılmadığını söyledi.

Keşanınsesi.com'da yer alan habere göre, olayla ilgili yaşanan ilk görüntüleri paylaşan yurttaşlar, polisin kontrolsüz güç kullandığını söyledi.

Olay, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki 700 Evler Konutları’nda pazar günü meydana geldi. 700 Evler TOKİ Konutları sakinlerinin iddialarına göre; sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen, cami yakınındaki konutların bahçesine alkol almaya başlayan kişilere polis kimlik sorgusu yaptı. Polisin sert bir dille uyarı yaptığını ve buna karşılık alkollü olan kişilerin de sert karşılık verdiğini söyleyen yurttaşlardan bazıları, olayı yatıştırmak için evlerinden aşağı indi.

Yurttaşlar yaşanan olayla ilgili şu iddiada bulundu: "Bizler polisimizi seven ve saygı duyan kişileriz. Bugün daha önce de polis ekipleri geldi ve yumuşak bir dille bazı vatandaşlarımızı uyardı. Uyarı yapılan vatandaşlarımız da evlerine girdi. Ancak yaşanan bu olayda, genç polis kardeşlerimiz sert ve kaba bir dil kullandılar, bu da ortamı biraz gerdi. Ancak evlerinden çıkan vatandaşlarımız polise karşı gelmek için değil, ortamı yumuşatmak, yatıştırmak maksadıyla evlerinden bahçeye indi. Fakat bu medyada farklı bir algı uyandırdı. Sanki Roman vatandaşların polise saldırdığı gibi bir algı yaratılmaya çalışıldı ancak böyle bir durum söz konusu değildi. Ve polisin kontrolsüz bir şekilde biber gazı kullanması ve havaya ateş açması sonucu da, annesinin kucağındaki 2 yaşındaki bir bebek biber gazından etkilendi. Babası vatani görevine yapmak üzere şu an askerde olan 2 yaşındaki N.N’nin annesi, camdan kardeşini dışarıda görünce onu eve çağırmak için aşağı inmişti. O sırada kucağında olan bebeği N.N’de polisin kontrolsüz biber gazı kullanması sonucu etkilendi ve hastaneye götürüldü."

Kendilerinin polise düşman olmadıklarını, dışarı çıkan kalabalığın polise karşı bir tavır sergilemediğini ve ortamı yatıştırmak için çıktığını iddia eden yurttaşlar, olayın başlama anındaki görüntüleri de gönderdi.

Öte yandan, biber gazından etkilenen 2 yaşındaki N.N’nin polis ekipleri tarafından hastaneye götürüldüğü ancak hastanede kaydının yapılmadığı da iddia edildi.

Öne Çıkanlar