Polis tarafından öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan anıldı

Polis tarafından öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan anıldı
Şırnak’ta 2015 yılında polis tarafından öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan, ölüm yıldönümünde Cizre’de anıldı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak 2015'te evinin önünde oyun oynarken özel harekat polisleri tarafından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan anıldı. Silopi Belediyesi eş başkanları, HDP, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Özgür Kadın Hareketi'nin (TJA) yanı sıra çok sayıda yurttaş Kazanhan ailesini ziyaret etti. Aileyi ziyaret edenler arasında 2015'te Cizre'de ilan edilen sokağa çıkma yasağında katledilen ve parçalanmış elbiseleri 6 yıl sonra ailesine verilen 16 yaşındaki Agit Akıl'ın annesi Güler Akıl da yer aldı.  

‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Heyet, Nihat Kazanhan'ın annesi ve babası tarafından karşılandı. Kısa bir konuşma yapan HDP Şırnak İl Eş Başkanı Sebahattin Deniz, Nihat Kazanhan’ın polis tarafından öldürüldüğünü belirterek, mücadelelerini asla bırakmayacaklarını dile getirdi. Deniz, Nihat Kazanhan ve katledilen diğer bütün çocukların davalarının takipçisi olacaklarını kaydetti.

HDP MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

Öte yandan HDP Şırnak milletvekilleri bugün Nihat Kazanhan'ın ölümünün daha detaylı araştırılması için komisyon kurulmasını talep etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar