Prof. Dr. Yeldan'a Boğaziçi yasağına Akşener ve Davutoğlu'ndan tepki

Prof. Dr. Yeldan'a Boğaziçi yasağına Akşener ve Davutoğlu'ndan tepki
Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan'ın mezunu olduğu Boğaziçi Üniversitesi'ne girişi yasaklandı. Yeldan, 'Rektörlüğe yakışır' derken, yasağa Akşener ve Davutoğlu'ndan da tepki geldi.

Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Dekanlık görevi yürüten Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan’ın mezunu olduğu Boğaziçi Üniversitesi’ne girişi yasaklandı. Yeldan yasağın Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterlik emriyle geldiğini kaydetti.

'TAM DA REKTÖRLÜĞE YAKIŞIR'

Yasağı sosyal medya hesabı üzerinden açıklayan Yeldan, "Bu keyfi ve hukuk dışı uygulamanın tam da Boğaziçi Üniversitesinin Rektörlüğü’ne yakışır olduğunu söyleyebilirim. Ülkem adına utanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yeldan, şu ifadeleri kaydetti:

"1982 yılında gururla mezun olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne 3 Aralık itibariyle girişimin Genel Sekreterlik emriyle yasaklanmış olduğunu öğrendim. Kampüse girmem güvenlik görevlileri tarafından engellenmekte. Bu keyfi ve hukuk dışı uygulamanın tam da Boğaziçi Üniversitesinin Rektörlüğüne yakışır olduğunu söyleyebilirim. Ülkem adına utanıyorum."

'KİŞİYE ÖZEL GİRİŞ YASAKLARINI KABUL ETMİYORUZ'

Boğaziçi Direnişi adlı sosyal medya hesabından yapılan iki paylaşımda da duruma tepki gösterilerek şunlar söylendi:

"Boğaziçi Üniversitesi mezunu Kadir Has Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Dekanı Erinç Yeldan okulumuzdan içeri alınmadı! Kayyum kadro kamusal alanlarımızı hapishaneye çevirmeye devam ediyor!

Erinç Yeldan, sosyal medyadan direnişimizi desteklediği için üniversiteye alınmadı. Akademisyenler, özel güvenliğe kendilerini neden içeri aldıklarını sorunca, "Hoca olduğunuz için almak zorundayız." cevabını aldı. Kamusal alanımıza kişiye özel giriş yasaklarını kabul etmiyoruz!"

AKŞENER: UTANÇ VERİCİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, söz konusu engellemeye tepki gösterdi. Twitter hesabından paylaşım yapan Akşener şu ifadelere yer verdi:

"Erinç Hoca, ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bir bilim insanımızdır… Böyle bir değerimizin emeğiyle mezun olduğu okula alınmaması, utanç verici. Akademinin üzerine vesayetin gölgesini düşüren bu zihniyetten, ilk sandıkta kurtulacağız."

DAVUTOĞLU: ÇOK VAHİM

Yasağa bir tepki de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Yeldan'ın tweetini alıntılayan Davutoğlu, " Üniversiteler her şeyden önce özgürlük alanlarıdır. Bir akademisyenin mezunu olduğu üniversitenin kapısından içeri sokulmaması çok vahim! Sn. @ErincYeldan'la aynı dönemde Boğaziçi'nde okumuş bir okuldaşı olarak bu hukuk dışı uygulamayı şiddetle kınıyorum!" ifadelerini paylaştı.

Öne Çıkanlar