Putin'e 'iblis' dedikten sonra psikiyatri kliniğine yatırılan aktivistin tahliye talebi reddedildi

Putin'e 'iblis' dedikten sonra psikiyatri kliniğine yatırılan aktivistin tahliye talebi reddedildi
Putin'in görevden uzaklaştırılması talebiyle Sibirya'dan yola çıkan ve 8 bin kilometre yürüyerek Moskova'ya ulaşmaya çalışan ‘şaman savaşçı’ Gabişev, psikiyatri kliniğine yatırılmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ‘iblis’ dedikten ve Putin’in iktidardan uzaklaştırılmasını istedikten sonra psikiyatri kliniğine yatırılan ‘şaman savaşçı’ lakaplı Aleksandr Gabişev'in tedavisinin sonlandırılması talebi reddedildi.

Putin'in görevden uzaklaştırılması talebiyle Sibirya'dan yaya olarak yola çıkan ve 8 bin kilometre yolu yürüyerek başkent Moskova'ya ulaşmaya çalışan Aleksandr Gabişev, polis operasyonuyla gözaltına alındıktan sonra psikiyatri kliniğine yatırılmıştı.

Euronews'in haberine göre, yerel mahkeme, merkezi psikiyatri kliniğinin tıbbi sonucuna dayanarak, Gabişev’in "kişiliğini fazla önemseme" sorunu yaşadığı yönünde karar verdi. Karara itiraz eden ve Yakutsk şehir mahkemesinin kararını beklediklerini söyleyen Gabyshev’in avukatı Olga Timofeeva Reuters'e yaptığı açıklamada, "Talebimiz reddedildi. İtiraz edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Uluslararası Af Örgütü de Gabişev’in hastaneden derhal salıverilmesi çağrısında bulundu. Yakutsk bölgesini temsil eden milletvekili Fedot Tumusov, Kommersant gazetesine verdiği demeçte, savcıdan Gabişev’’in psikiyatri hastanesine yatışını imzalayan doktorların yeterliliğini gözden geçirilmesini istediğini söyledi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar