Putin ve Paşinyan, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki gerilimi görüştü

Putin ve Paşinyan, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki gerilimi görüştü
Kremlin'den yapılan açıklamada iki ülke liderinin Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilime dair temasları sürdürme kararı aldığı aktarıldı.

Foto: Arşiv


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara dair bir telefon görüşmesin gerçekleştirildiği açıklandı.

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada "Ermeni tarafının girişimiyle gerçekleşen telefon görüşmesi sırasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan-Azerbaycan sınırında bir dizi olayların ardından oluşan durumu ele aldılar" denildi.

Sputnik’in aktardığı habere göre iki ülke liderinin bu konuda temasları sürdürme kararı aldığı aktarıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da basın mensuplarına açıklamasında "Durumu bir an önce barışçıl mecraya çıkarmak için taraflarla temas halindeyiz" diye bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan’ın Ermenistan-Azerbaycan devlet sınırında topçu ve zırhlı araçlarla Ermeni mevzilerine ateş açması sonucu 15 Ermeni askerinin öldüğü, 12 askerin de esir alındığı açıklanmıştı. Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, Ermenistan'ın stratejik müttefiki Rusya'ya "ülkenin toprak bütünlüğünü geri kazandırmak" için yardım istemek için başvurduğunu söylemiş, Grigoryan, her iki tarafta da kayıp ve yaralı olduğunu doğrulamıştı. ABD de Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilimin azaltılması için taraflara çağrı yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar