QSD Sözcüsü Gabriel: Lavrov’a iletilen raporlar gerçek dışı

QSD Sözcüsü Gabriel: Lavrov’a iletilen raporlar gerçek dışı
QSD Resmi Sözcüsü Kîno Gabriel, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un 'IŞİD’li tutukluların serbest bırakıldığı' yönündeki açıklamalarına cevap verdi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Resmi Sözcüsü Kîno Gabriel, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un "IŞİD’li tutukluların serbest bırakıldığına" dair açıklamalarının yanlış raporlara dayandığını belirterek, IŞİD’li tutuklulara ilişkin Rusya dahil tüm ilgili devletlerle iletişimde olduklarını söyledi.

Gabriel, şu açıklamayı yaptı:

"Rusya Dışişleri Bakanı Sayın Sergey Lavrov, bugün QSD’nin yanında tutuklu bulunan IŞİD çetelerinin serbest bırakıldığı yönündeki haberlerden duyduğu kaygıyı dile getirmiştir.
 
QSD olarak Sayın Lavrov’a iletilen raporların gerçek dışı olduğunu vurguluyoruz. IŞİD tutuklularına ilişkin Rusya da dahil olmak üzere ilgili tüm devletlerle iletişim halindeyiz. Bölgeye ilişkin görüş ve bilgileri düzenli olarak paylaşmaktayız. IŞİD’li tüm tutukluların kayıt ve bilgileri mevcuttur.
 
Türk devletinin bölgelerimize dönük devam eden işgal saldırıları ve IŞİD’li tutukluların bulunduğu merkezleri hedef almasına rağmen şu ana kadar bu merkezleri korumayı ve kontrolü sağlamayı başardık.
 
Özerk Yönetim, Suriyeli suçlular hakkında ilgili kanunlar çerçevesinde hareket etmektedir. Her suçlu yargılanmakta ve cezasını çekenler serbest bırakılmaktadır. Bu konuda yerel mahkemeler karar mercidir." (MA)

Öne Çıkanlar