QSD, Türkiye'nin son saldırılarının bilançosunu açıkladı

QSD, Türkiye'nin son saldırılarının bilançosunu açıkladı
QSD, Türkiye ve bağlı paramiliter güçlerin son 24 saatte Kuzey ve Doğu Suriye’nin 53 köyünü hedef aldığını belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Türkiye ve bağlı paramiliter güçlerin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik bombardımanının bilançosunu açıkladı.
 
Açıklamada Türk subay ve istihbaratının Suriye-Türkiye sınırını ziyaret etmesinin ardından, son 24 saat içinde Kuzey ve Doğu Suriye’nin onlarca köy ve beldesinin yoğun bir şekilde bombalandığı kaydedildi. Hawar Haber Ajansı'nda (ANHA) yer alan haberde, bombardımanla eş zamanlı olarak bölgede keşif uçakları hareketliliğinin arttığını belirten QSD, açıklamada şu bilgileri paylaştı: "Efrîn’in güneyindeki Şêrawa’ya bağlı köyler ile Minbic-Kobanê hattı ve Eyn Îsa ilçesine bağlı köyler hedef alındı. Toplam 53 köy bombalandı ve saldırılarda 40 ton patlayıcı madde kullanıldı. Efrîn ve Şehba’nın; Soxanek, Aqîbê, Dêr Cimêl, Kiştear, Tinib, Şewarxa, Şewarxa Kalesi, Merenaz, Tat Maraş, Kefer Anton, Minix, Eyn Deqnê, Şêx Îsa, Herbel, Semûqa, Til Medîq, Şehba Barajı, Teane, Mişêrfe ve Zîwan köyleri ile Til Rifet ilçesinin çevresi 700’den fazla kez toplarla hedef alındı."
 
MİŞTENUR TEPESİ BOMBALANDI
 
Minbic ve Bab’da da Hoşeriyê, Cat, Tûxar, Ewn Dadat, Mihsenlî, Ereb Hesen, Um Cilûd, Dendeniyê, Seyada, Yanlilî, Qurt Wêran ve Kawiklî köylerinin 177’den fazla kez toplarla bombalandığını açıklayan QSD, "Kobanê’nin Zor Mixar, Şiyûx Jorîn, Xerab Êto, Beyadiyê, Siftek, Boban, Ziyaret, Aşmê ve Mezret Ehmed Mûnîr köyleri ile Miştenûr Tepesi 67’den fazla kez bombalandı. Mielek, Mişêrfe, Cehbel, Seyd, Cedîde köyleri ile El Saqir Lokantası ve M4 Karayolu 30’dan fazla topla hedef alındı. Türk devleti köyleri, tarım mevsiminde tarlaları, şehir ve beldeleri kalabalık olduğu saatlerde bilinçli bir şekilde bombaladı. Amacı ise yurttaşlar korkutup göçertmek" bilgilerine yer verdi.
 
'YERLEŞİM BİRİMLERİ HEDEF ALINDI'
 
Bombardımanın soykırım planı çerçevesinde yapıldığını belirten QSD, açıklamasının devamında şunlar kaydedildi:  "Uluslararası garantör taraflar ve hukuk kurumları bu saldırıları kınamalı, Türk devletini bölgede halklara karşı işlediği suçlardan dolayı uluslararası mahkemelerde yargılamalı, işgalin çatışma ve krizlerin temeli olduğunu belirtilmeli. Türk devletine bağlı resmi medya da saldırılarla eş zamanlı olarak 21 savaşçımızın şehit olduğu yönünde yalan haberler yaydı. Bu haberler doğru değil. Türk devleti doğrudan yerleşim birimlerini hedef aldı, saldırılarda bir kadın ve bir çocuk yaralandı, onlarca evde hasar meydana geldi." (MA)

Öne Çıkanlar