Rabia Naz Komisyonu'nun görev süresi uzatıldı

Rabia Naz Komisyonu'nun görev süresi uzatıldı
11 yaşındaki kızı Rabia Naz'ın ölümünün aydınlatılması için baba Şaban Vatan iki yıldır büyük bir adalet mücadelesi veriyor.

ARTI GERÇEK-Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan TBMM kararına göre, Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis araştırma komisyonunun görev süresi, Genel Kurul'un 15 Ocak 2020 tarihli 43'üncü birleşiminde 26 Ocak 2020 tarihinden itibaren 1 ay uzatıldı.

Nisan 2018’de Giresun’un Eynesil İlçesi'ndeki evinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’a çarpan sürücünün Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeni olduğu öne sürülmüş, aile, çocuklarının ölümünün aydınlatılmasını AKP’li siyasetçilerin engellediğini iddia etmişti. Rabia Naz'ın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu'nca 2 rapor hazırlanmıştı. Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu ifadeleri yer almıştı.

Aile ise kızlarına otomobil çarptığını ve yaralı olarak evin önüne bırakıldığını belirtmişti. Trabzon Adli Tıp’ın raporunda ise Rabia Naz’ın tırnaklarında erkek DNA’sı tespit edildiği ortaya çıkmıştı.

TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonu'nun 12 üyesi de 7 Kasım'da Eynesil'e giderek, incelemelerde bulunmuştu.

Kızının ölümünün aydınlatılması için büyük bir mücadele veren baba Şaban Vatan ise defalarca gözaltına alınırken, iktidar ve yandaş medyanın adalet arayışına cevabı ise tepkisizlik olarak sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar