Rasim Ozan Kütahyalı: Bizim saha patates tarlası gibi

Rasim Ozan Kütahyalı: Bizim saha patates tarlası gibi
Spor yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı, Belhanda'nın Galatasaray'dan gönderilmesini değerlendirdi: Saha patates tarlası gibi ama Belhanda da saygısızlık yaptı.

Emre CAKA


ARTI GERÇEK- Galatasaray, 2-2 biten Sivasspor karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalar nedeniyle Younes Belhanda‘nın sözleşmesini tek taraflı olarak geçtiğimiz günlerde fesh etti.

Belhanda'nın takımdan gönderilmesini spor yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı Artı Gerçek'e değerlendirdi. Türk Telekon Arena'nın zeminini patates tarlasına benzeten Kütahyalı, "Saha berbat durumda, Belhanda'nın dedikleri doğru ama yönetime de saygısızlık yaptı. Ancak ne olursa olsun sezon ortasında Belhanda'yı göndermek büyük hata, son derece yanlış bir durum. Belhanda'nın son 2 seneki şampiyonlukta büyük rolü var. Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy galibiyetinde ciddi rolü var. Sezon ortasında gönderilmesi büyük yanlış. Rakipler adeta bayram etti. Galatasaray yönetimi bunlara da bakmalıydı. Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın bayram edeceği bir karar Galatasaray'ın nasıl lehine olabilir?" dedi. 

Kütahyalı, kararın kesinlikle yanlış olduğunun altını çizerken, stadın zeminine yaptığı 'patates tarlası' benzetmesini vurguladı. 

BELHANDA'NIN AÇIKLAMASI

31 yaşındaki futbolcu İnstagram hesabından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamayı Türkçe yayınladı. Belhanda, "Elbette bizi etkiliyor. Biz Galatasaray’ız. Normal olarak Galatasaray yöneticilerinin bir çözüm bulması lazım. Bizlerin, futbol oynadığımızı biliyorlar. Pas vermeyi, pasları ikilemeyi seven insanları. Bir çözüm bulmalısın. Hiç durmadan Twitter’da Instagram’da kendini seyretmemek basında olup bitenlere bakmamak lazım. Gel statla ilgilen. Sahada mücadele eden oynayan biziz. Dolayısıyla hafta sonu oynayabilmemiz için her şeyleri yapmaları ve oynamak için iyi koşulları sağlamaları gerekiyor.  Antrenman merkezimiz bile buradan daha iyi.  Bu normal mi? Üstelik her gün Florya’da  antrenman yapıyoruz. Florya’daki saha buradan iyi. Bu normal mi? Bu normal değil" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar