Redd grubundan A Haber ve Sözcü'ye tepki: Önce iyi gazetecilik nedir öğrenin

Redd grubundan A Haber ve Sözcü'ye tepki: Önce iyi gazetecilik nedir öğrenin
'Lebalep' denilerek övülen AKP kongreleri ve iktidar mensuplarının katıldığı cenaze törenlerine ilişkin haber yapmayan A Haber, Redd'in açık hava konserini 'skandal' olarak duyurdu.

Redd grubu, İstanbul Maçka Parkı'nda açık havada yaptıkları konserde 'fiziki mesafeye uyulmadığını' söyleyen haberlere tepki gösterdi.

İktidarın ilan ettiği 'güvencesiz' tam kapanma dönemlerinde hiçbir destek alamayan ve bir yılı aşkın süredir etkinlik düzenleyemeyen müzik grupları ve sahne emekçilerinin tepkisi her geçen gün artıyor. Redd grubu ise bugün Maçka Parkı'nda bir açık hava konseri düzenledi.

A HABER'E TEPKİ: ÖNCE İYİ GAZETECİLİK NEDİR ÖĞRENİN

A Haber ise açık havada yapılan etkinliği 'skandal konser' olarak duyurdu.

Haberde, "81 ilde vatandaşlar koronavirüs vaka sayılarının azalması için maske ve mesafe kuralına azami dikkat ederken, müzik grubunun konserinde bu tedbirlerin hiçbirine uyulmadı. Bugün itibariyle 6 binin altına düşen vaka sayılarını yeniden tırmandırmasından endişe edilen konser skandalında, ünlü müzik grubu Redd'e sosyal medyada sert tepkiler oldu" ifadeleri kullandı.

Redd grubu, A Haber'in ifadelerine sert tepki göstererek, "Önce iyi gazetecilik nedir öğrenin, sonra skandal ve kuralı cümle içinde kullanın" dedi.

SÖZCÜ'YE: A HABER'İN BİLGİSİYLE HAREKET EDEN BASIN MISINIZ?

Sözcü'nün, "Beşiktaş Maçka Parkı'nda bir müzik grubu açık hava konseri verdi. Onlarca kişinin katıldığı konserde sosyal mesafeye kuralına uyulmadığı görüldü" ifadeleriyle hazırlanan haberine de tepki gösteren grup, şunları yazdı:

"a) bir müzik grubu değil, redd’iz, öğrenin zavallılar! 
b) siz kimsiniz bir medya grubu A Haber'in bilgisiyle hareket eden, basın mısınız?
c) sosyal mesafeyi sizden öğrenecek değiliz. neyi, neden yaptığımızı sizden daha iyi bilecek kapasitdeyiz!"

Öne Çıkanlar