Rize'ye gelen çay üreticilerinin 10'nunun Coronavirus testi pozitif çıktı

Rize'ye gelen çay üreticilerinin 10'nunun Coronavirus testi pozitif çıktı
Rize Valiliği, kente gelen çay üreticilerine yapılan testlerde şu ana kadar 10 kişinin pozitif çıktığını açıkladı.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle yasaklanan şehirlerarası yolcululukların Doğu Karadeniz'deki Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde çay hasadı için kaldırılmasının ardından bu kentlerde yeni coronavirus vakaları görülmeye başlandı.

Çay hasadına katılmak için özel seyahat izin belgesi alarak, Rize’ye giriş yapan üreticilere, çay bahçesine girmeden önce geçirecekleri 1 haftalık ev izolasyonu sürecinde İl Pandemi Kurulu'nca oluşturulan ekipler tarafından Covid-19 testi yapılmaya başlandı.

Üçerli gruplar halinde dolaşan 110 kişilik sağlık ekibi, Rize'de 11 ilçe ve il merkezi dahil 207 mahalle ve 347 köyde tarama yaparak, il dışından gelen üreticiler ile birlikte başka şehirden gelen çay işçilerinden numune alıyor. Numuneler, Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Daire Başkanlığı'na gönderiliyor.

10 VAKA SAPTANDI

Rize Valisi Kemal Çeber, salgın tedbirleri kapsamındaki seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla kente gelenlere uygulanan test çalışmalarının sonuçlarına ilişlin verdiği bilgide, "Şu ana kadar çay müstahsil olarak gelenlerden 7 bin civarı test yaptık 4 bin 500 kadarının sonucu geldi, 10 pozitif vaka var" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar