RTÜK, TV kanallarının müdürlerini 'acil' toplantıya çağırdı iddiası

RTÜK, TV kanallarının müdürlerini 'acil' toplantıya çağırdı iddiası
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in kanalların genel müdürlerini Ankara'ya 'acil toplantıya çağırdığı' ileri sürüldü.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), gündüz kuşağındaki kadın programlarıyla ilgili kanal genel müdürlerini Ankara'ya acil toplantıya çağırdığı iddia edildi.

Medyatava’dan Cengiz Semercioğlu’nun haberine göre son dönemde gündüz kuşağında çok tartışılan kadın programlarıyla ilgili RTÜK yönetimi, kanal genel müdürlerini toplantıya çağırdı.

Müge Anlı ile Tatlı Sert (atv), Ece Üner ile Susma (Kanal D), Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme (Show TV), Fulya ile Umudun Olsun (Fox TV), Serap Paköz'le Gerçeğin Peşinde (Star)  ve Esra Erol'da (atv) olmak üzere bu sezon 5 ayrı kanalda 6 farklı program yayınlanıyor.

İçerikleri nedeniyle çok tartışılan bu programlar nedeniyle RTÜK'e şikayet telefonları yağdığı öğrenilirken, söz konusu kanalara kesilen ağır para cezaları yaptırımın da caydırıcı olmaması sonrasında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in kanalların genel müdürlerini Ankara'ya acil toplantıya çağırdığı ileri sürüldü.

Toplantının bugün RTÜK'ün Ankara'daki binasında yapılacağı, başta kriminal programları yayınlayan 5 kanalın genel müdürleri olmak üzere kanal yöneticileriyle toplantı yapacağı ve gündüz kuşağı programlarının masaya yatırılacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar