Rusya'da çalışan Türkiyeli firmanın şantiyesinde 1500 işçide coronavirus çıktı, işveren üretimi durdurmadı

Rusya'da çalışan Türkiyeli firmanın şantiyesinde 1500 işçide coronavirus çıktı, işveren üretimi durdurmadı
Karantinaya alınan bölgede, test sonucu pozitif olan işçilerle diğer işçiler aynı yerde kalıyor. Türkiyeli firma ise sorumluluğun Rusya Hükümeti'nde olduğunu söylüyor.

Rusya'da 7500 işçinin bulunduğu şantiede çalışan aralarında 3 bin Türkiyeli işçinin de bulunduğu  1500 işçinin coronavirus testi pozitif çıktı. Türkiyeli Yamata firması üretimi durdurmadı.

Amursky bölgesindeki Gaz İşletmeleri şantiyesinin yapımını üstlenen  Yamata Yatırım şantiyesinde 1500 işçinin testi pozitif çıktı. İşçiler diğer işçilerle bir arada kalmaya devam ederken, şantiyede üretim durdurulmadı.

Amursky Gaz İşletmeleri'nin ana işvereni Çin Petrol, Mühendislik & Construction Corporation (CPECC). İşletmenin ana müteahhidi ise Yamata Yatırım. Patronların Ensesindeyiz'in haberine göre şantiyede 2 hafta önce coronavirus vakaları görülmeye başlandı. Yamata’nın yetkilileri bu durum karşısında bir önlem almazken 2 haftadır çalışmanın durdurulmadığı şantiyeye geçtiğimiz günlerde Rusya Hükümeti müdahale ederek çalışmayı durdurdu ve işçiler teste tabi tutuldu. Yapılan testler sonucunda ise 1500 işçi pozitif olarak tespit edildi.

Test sonucu pozitif çıkan işçiler 7500 işçi ile aynı alanda kalmaya devam ediyor. Pozitif olanların kaçının Türkiye vatandaşı olduğu bilinmiyor. 2 kişinin ise entübe edilmiş olarak yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

İşçiler 7500 işçinin kaldığı kamp alanının tamamının karantina alanı ilan edildiğini ancak pozitif olan 1500 kişinin geri kalanlardan ayrılmadığını ifade etti. Hijyen koşullarının yetersiz olduğunu belirten işçiler sosyal mesafenin ise olmadığını söyledi.

Yamata yetkilileri Rusya Hükümeti’nin kamp alanında yönetime el koyduğunu gerekçe göstererek hiçbir şey yapmazken, işçilere 15 gün sonra yeniden test yapılacağı ve duruma göre çalışmaya başlanacağını açıkladılar.

Öne Çıkanlar