Rusya'dan NATO'ya: Büyük bir hata

Rusya'dan NATO'ya: Büyük bir hata
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, 'Finlandiya ve İsveç'in NATO ittifakına katılmayı seçmesinin geniş kapsamlı sonuçları olacak' dedi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Finlandiya ve İsveç'ten gelen NATO üyeliği açıklamalarına ilişkin konuştu. İki ülkeden dün yapılan duyurulara değinen Ryabkov, "Finlandiya ve İsveç'in NATO ittifakına katılmayı seçmesinin geniş kapsamlı sonuçları olacak" ifadelerini kullandı. Kimsenin 'Moskova yönetiminin basitçe uzlaşacağı yanılsamasına kapılmaması gerektiğini' söyleyen Ryabkov, NATO üyeliği kararlarını, 'küresel durumun radikal olarak değişmesine sebep olacak büyük bir hata' sözleriyle niteledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, resmi olarak NATO üyeliğine başvuracaklarını açıklamış ve şöyle konuşmuştu: "Finlandiya NATO üyeliği için başvuruyor. Finlandiya, istikrarlı, güçlü ve sorumlu bir İskandinav bölgesinin parçası olarak doğuyor. Güvenliğin sıfır toplamlı bir oyun olmadığını akılda tutmakta fayda var."

Finlandiya'nın açıklamasının ardından İsveç'te iktidardaki Sosyal Demokrat Parti de, NATO üyeliğine başvurma yönünde karar aldıklarını duyurdu:"15 Mayıs'taki parti toplantısından çıkan karara göre, NATO üyeliğine başvuru yapılmasını destekliyoruz."

Öne Çıkanlar