Saadet Partili müşahitlerin öldürülmesi davasında karar

Saadet Partili müşahitlerin öldürülmesi davasında karar
31 Mart yerel seçimlerinde Malatya Pütürge’de sandık başında öldürülen Saadet Partili iki müşahidin katil zanlılarının yargılandığı davada 4 sanığa 2 şer kez müebbet hapis cezası verildi.

Malatya'nın Pütürge ilçesine bağlı Bölünmez Mahallesi’nde, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde sandık müşahidi olarak görev yapan Saadet Partili Hasan ve İlyas Aktaş, usulsüz oy kullanımına itiraz ettikleri için silahla vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada, saldırganın AKP adayının yeğeni olduğunu açıklanmıştı.

'4 SANIĞA İKİŞER KEZ MÜEBBET'

Pütürge Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından ilk duruşma bu gün Kırşehir’de görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ö.S, Ö.S, A.S. H.S, Maraş, İstanbul ve Malatya'daki cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının savunmalarını dinledi. Mahkeme heyetinin incelemeleri sonrasında 'Kasten adam öldürme' suçundan 4 sanığa 2 şer kez müebbet hapis cezası verildi. C.K. adlı sanık ise yardım ve yataklık suçundan ceza aldı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar