Saadet Partisi'nden 'Büyük Kudüs Mitingi': Tüm siyasi partiler davet edildi

Saadet Partisi'nden 'Büyük Kudüs Mitingi': Tüm siyasi partiler davet edildi
Saadet Partisi, ABD’nin 'Yüzyılın Anlaşması' adıyla açıklanan plana karşı 9 Şubat Pazar günü, İstanbul Yenikapı Meydanı'nda miting düzenleyecek.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte açıkladığı ve Filistin topraklarının açık işgali anlamına gelen ‘Yüzyılın Anlaşması’na tepki gösteren Saadet Partisi, 9 Şubat Pazar günü, İstanbul Yenikapı Meydanı'nda 'Büyük Kudüs Mitingi' düzenleyecek.

'HANGİ DÜŞÜNCEDEN OLURSA OLSUN HERKESİ BÜYÜK KUDÜS MİTİNGİ'NE BEKLİYORUZ' 

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim yaptığı açıklamada, "Hangi partiden, hangi düşünceden, hangi STK'dan, hangi gruptan olursa olsun herkesi bu mitinge davet ediyoruz" dedi:

"Kudüs İstanbul'dur. Kudüs özgürlüktür. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir. İşte bu yüzden, gün dayanışma günüdür. Gün siyasi kimiklerimizden sıyrılıp bir araya gelme günüdür. Gün Kudüs'e omuz verme günüdür. Bu yüzden hangi partiden, hangi düşünceden, hangi STK'dan, hangi gruptan olursa olsun herkesi, 9 Şubat Pazar günü Yenikapı Meydanı'nda gerçekleştireceğimiz ‘Büyük Kudüs Mitingi'ne katılmaya davet ediyorum. Biz her şeyden önce ABD'nin bizim coğrafyamız ile ilgili bir planı olmasını ve o planı kendince uygulamaya koyma cesareti gösterebilmesini reddediyoruz. Biz bu planı reddederken esas olarak, kendimize, coğrafyamıza dönüp bakmamız gerektiğinin farkındayız. Bir araya gelmemiz gerektiğinin, ihtilafları bir kenara bırakarak tek vücut olmamız gerektiğinin farkındayız.

Biz bu mitingimizle, herşeyden önce bu gayeye hizmet etmek istiyoruz" diyen Sevim sözlerine "Öncelikle, ülkemizdeki herkesi, yüreği Mescid-i Aksa sevdasıyla, Kudüs sevdasıyla, Bağımsız Filistin sevdasıyla yanan herkesi bir araya getirmek, birleştirmek istiyoruz. Gazze'de, Batı Şeria'da direnen yiğitlerin yüreğine ferahlık olmak istiyoruz. Kudüslü, Ramallahlı Filistinlilerin haykıran sesi olmak istiyoruz. Tüm mazlumların kalbine umut olmak istiyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar