Sağlık Bakanı Koca: Tehlike henüz geçmiş değil

Sağlık Bakanı Koca: Tehlike henüz geçmiş değil
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi açılışında, salgın tehlikesinin geçmediğini hatırlattı. Pandemi hastanelerinin kalıcı olduğunun altını çizdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi açılışında yaptığı konuşmada, coronavirus salgınında tehlikenin henüz geçmediğini belirterek, "Bir süre daha tedbirlerimize devam etmek zorundayız" dedi.

Salgın hastaneleri hakkında, "Bu hastaneler sadece deprem, afet, salgın durumlarında kapılarını açıp sonra devre dışı olacak mekanlar olarak tasarlanmadı. Kalıcı hastaneler olarak inşa edildi" bilgisi veren Koca, "Covid-19 pandemisi tüm dünyayı çok şey öğretti. Bugüne kadar sağlığa yapılan yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu her zamankinden fazla gösterdi. Başta deprem olmak üzere doğal afetlere hazırlığımızı da test etmiş olduk. Buralar sağlık turizminde kamunun önemli köşe taşları olacak. Depremden etkilenmeyen yatay mimariye sahip. Rekor denecek sürede 45 günde tamamlandı. 8 bloktan oluşuyor. 500 araçlık otoparkı mevcut. Yeterli laboratuvar imkanları var. Bütün hasta yatakları gerektiğinde yoğun bakıma dönüştürülme özelliğine sahip" dedi.

Son vakaya kadar tehlike altında bulunulduğunu belirten Koca, bu süreçten en çok sağlık çalışanlarının etkilendiğini ifade ederek, "Acil durum hastanelerine Feirha Öz ve Murat Dilmener'in adlarını veriyoruz. 2 Nisan günü günlük bildirimimize bir acı haberi daha eklemek zorunda kaldık. Prof. Dr. Feriha Öz'ün koronavirüse yenik düşmesi haberiydi bu. Son güne kadar evinden de katkı vermeye devam etti. Belki de onu virüsle bulaştıran bu gayretiydi. Hayatını patolojiye adayan Feriha Öz, sadece yaşarken değil ölümüyle de patoloji biliminin tanınmasını sağladı. Bu hastanenin onun anılarını yaşatmasını diliyorum. Her geçen gün güçlenen sağlık sistemimiz 21. yüzyılda Türkiye'nin adını sağlık ülkesi olarak yazdıracaktır" dedi.

Öne Çıkanlar