Sağlık Bakanlığı Covid-19'a yakalanan hastalara hastane randevusu veriyor

Sağlık Bakanlığı Covid-19'a yakalanan hastalara hastane randevusu veriyor
TTB verilerine göre 169 hekim, toplamda 450 sağlık çalışanının Covid-19 sebebiyle hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- İstanbul'da bulunan Samatya Eğitim-Araştırma Hastanesi'nde çalışan bir doktor, Covid-19'a yakalanan veya Covid-19 olan kişilerle temas halinde bulunanlara Sağlık Bakanlığı sisteminden hastane randevusu verildiğini söyledi.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ya da 182 hattını arayarak randevu olan hastaların, sistem üzerinde Covid-19 olup olmadığı bilgisi yer alıyor olmasına rağmen ravdevu veriliyor.

Samatya Eğitim-Araştırma Hastanesi'nde çalışan bir doktor, hastane koridorunda bulunan kişilere, Covid-19 olan kişilerin hastaneyi terk etmesi yönünde uyarıda bulunarak, dün Covid-19 olan bir hastasını arayıp hastaneye gelmemesi gerektiğini söylediğini belirtti. 

'DEVLET İÇİN BU KADAR DEĞERLİYİZ İŞTE'

Covid-19 olan kişilerin kendi sağlıkları başta olmak üzere hem doktorların hem de toplum sağlığını riske attığını dile getiren doktor, "Devlet için bu kadar değerliyiz işte" sözleriyle de duruma tepki gösterdi. 

Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) verilerine göre 169 hekim, toplamda 450 sağlık çalışanının Covid-19 sebebiyle hayatını kaybettiği ifade ediliyor. 

Öte yandan doktorlar başta olmak üzere tedavi olmak için hastanede bulunan kişilerin durumu ise içler acısı. Haftalar sonra verilen hastane randevusu, her bölümde kuyruklar insanları bezdirecek noktaya getiriyor.

Kan verme, MR, Tomografi çekmek için iki saatin üzerinde kuyrukta beklemeniz gerekiyor. Kimi tetkik sonuçları iki saat, bir gün, iki gün ya da bir hafta sonra belli olurken, sonuçları doktora göstermek için ise yeniden hastaneden randevu almanız gerekiyor.

Yani grip, başağrısı, soğuk algınlığı gibi şikayetlerle gittiğiniz hastaneden ayrılmanız 6-7 saati bulurken, yaptığınız tetkikler sonucu olası bir ciddi sağlık sorunlarında 24 saatinizi hastanede geçirmeniz gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar