Sağlık Bakanlığı 'hayalet' virüs taşıyıcılarını takibe alıyor

Sağlık Bakanlığı 'hayalet' virüs taşıyıcılarını takibe alıyor
Kronik hastalar ile riskli grupta olanlar için de mobil test ekiplerinin görevlendirileceği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı’nın gizli virüs taşıyıcıların peşine düşeceği, kronik hastalarla riskli grupta olanlar için de mobil test ekipleri görevlendirileceği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı’nın sadece hastaneye başvuranlara değil, hiçbir belirti göstermeyen gizli virüs taşıyıcılarını tespit etmek için çalışma başlatacağı bildirildi. Bilim Kurulu toplantılarında da gündeme gelen yeni çalışma ile hiçbir belirtisi olmayan, yaklaşık yüzde 30 oranındaki virüs taşıyıcısının tespit edilmesi hedefleniyor.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre Ramazan Bayramı’na kadar geçecek süreçte, öncelikle organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, küçük işletmeler, lokanta ve kafelerde çalışanlara, kronik rahatsızlığı olanlara ve risk grubunda bulunanlara, başvuru olmaksızın test yapılabileceği belirtiliyor. Haziran başında başlatılması planlanan iç turizm sezonu nedeniyle turistik işletmelerde çalışanlara test zorunluluğu getirileceği kaydedildi.

BİLİM KURULU: KRİTERLERİ DEĞİŞTİRMELİYİZ

Bilim Kurulunda yapılan değerlendirmelerde "Şu anda yapılan testler hasta yakalamaya yönelik kriterler. Önümüzdeki süreçte kriterler genişletilerek virüs taşıyanları yakalamaya yönelik stratejiye geçilmesi daha doğru olur. Elimizde yeterince test kapasitesi var. Vatandaşların hastanelere gelmesini beklemeden, mobil olarak belli bölgelerde rastgele testler yapılabilir" görüşünün dile getirildiği aktarıldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar