Sağlık emekçisine Coronavirus raporu açıklamak yasak: Çok sayıda gözaltı var

Sağlık emekçisine Coronavirus raporu açıklamak yasak: Çok sayıda gözaltı var
'Sağlık çalışanları ölüyoruz diyor fakat sesleri kesiliyor.'

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi önünde yaptığı "7. ayında COVID-19 raporu" basın açıklamasına polis müdahale etti. Müdahalede 7 kişi gözaltına alınırken, Gazeteci Demet Aran da polis tarafından gözaltına alınmak istendi. Aran’ın yaşananlara ilişkin görüntülerin yer aldığı telefonuna el konuldu.

İSİG Meclisi'nin  Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi önünde yapacağı "7. ayında COVID-19 raporu" basın açıklamasında CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de hazır bulundu. Açıklamaya müdahale eden polis, aralarında Devrimci Sağlık İş Ankara Temsilcisi Özgür Bozkurt, Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk'ün de olduğu 7 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlardan Özgür Bozkurt, "Sağlık çalışanları olarak çok zor koşullarda çalışıyoruz. Arkadaşlarımızı kaybediyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın yeterli önlemleri almaması sebebiyle arkadaşlarımız hayatlarını kaybediyor. Bugün 7. ay raporumuzu açıklamak istediğimizde gözaltına alındık" dedi.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖLÜYORUZ FAKAT SESLERİ KESİLİYOR'

 ANKA’ya konuşan CHP'li Karaca ise, "Coronavirus'ten en çok ölümler sağlık çalışanları arasında yaşandı. Burada açıklama yapmak istediler. Birçok arkadaşları gözaltına alındı. Sağlık çalışanları ölüyoruz diyor fakat sesleri kesiliyor" dedi.

Şeker ise sağlık çalışanlarının seslerini duyurmak isterken ağır müdahale ile gözaltına alındığını vurgulayarak, "İnsanlar ölüyoruz bile diyemeden ölüyorlar. Bu polislere emir verenler polislerin ve sağlıkçıların hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Zaten riskli ortamda çalışan sağlık emekçileri seslerini duyurabilsinler" diye konuştu.

GAZETECİNİN TELEFONUNA EL KONULDU

Gözaltına alınmak istenen Gazeteci Aran ise polislere basın kartını göstermesine rağmen gözaltına alınmak istendiğini söyleyerek, "Polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi. Aran, güvenlik şube müdürlüğüne giderek telefonunu alabildi. Telefonundan çıkan görüntülerde bir emniyet amirinin Aran’a müdahalesi yer alıyor.

Öne Çıkanlar