Salda Gölü’nde dava süreci beklenmiyor: Millet bahçesi çalışmaları sürüyor

Salda Gölü’nde dava süreci beklenmiyor: Millet bahçesi çalışmaları sürüyor
Salda gölü kenarında yapılacak olan millet bahçesi inşaatı davanın keşif aşamasında durmuştu.. Ancak şimdi yeniden hızlandı.. Çevreciler ise bir kez daha uyarıyor.

Gül GÜNDÜZ


ARTI GERÇEK - Burdur'un Yeşilova İlçesi’ne bağlı Salda Gölü’ne yapılması planlanan millet bahçesi projesi kapsamında çalışmalar bir kez daha hızlandı.
Daha önce konteynerleri getiren firma sonradan büfesi, kafe, duş ve soyunma odalarının yanı sıra wc kabinlerini halk plajı diye bilinen Akçeşme Mevkii’ne getirdi. Millet bahçesini kazanan Güngör Tarım inşaat şirketi, geçen aylarda sahildeki doğal kumu iş makineleriyle halk plajı tarafına yürüyüş yolunda kullanılmak üzere taşıyınca büyük tepki çekmiş ve izinsiz işe başladığı için para cezası kesilmişti.


Millet bahçesine ilişkin ise dava süreci sürerken keşif öncesinde çalışmalar durmuştu. Dava henüz sonuçlanmadan çalışmalar yeniden başlatıldı. 
25 Ağustos tarihinde Burdur valisi Ali Aslantaş Burdur milletvekillerinin de katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda Salda Gölü Koruma Derneği de taleplerini iletti. Bu talepler arasında gölde suya girilmemesi, beyaz kumlara basılmaması gibi pek çok talep yer alıyordu.

‘GÖL KORUNACAKSA DÜNYA MİRAS LİSTESİNE ALINMASI İÇİN ÇALIŞILMALI’

Ancak o talepler dikkate alınmadı. Dernek yürütücüleri bir kez daha yetkilileri uyararak şu açıklamayı yaptı.  


‘Göl kullanılarak korunamaz, kullanılmamalı.29 Ağustos 2020 tarihinde Burdur Valisi’nin önderliğinde, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman'ın da katıldığı bir heyet seyir terasları için bir çalışma yaptı. Seyir terasları yapılacaksa, millet bahçesi projesinden vazgeçilsin. Millet bahçesi çok özel ekolojik yapıya sahip olan Salda Gölünü zarar verecektir. Yetkililerce Salda Gölü gerçekten korunacaksa dünya miras listesine alınması için çalışılmalıdır.
Salda Gölü rant kapısı olarak girilmesin. Dünyada marsa benzeyen özellikleri nedeniyle eşi, benzeri olmayan bir jeoloik Dünya mirası kullanılarak korunamaz.’

Öne Çıkanlar