Başkent'te gece yarısı bir milletvekilinin evine saldırı yapıldı, ama saldırının faili yok

Başkent'te gece yarısı bir milletvekilinin evine saldırı yapıldı, ama saldırının faili yok
HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları evine yönelik saldırıdan sonra polisi aradı ama polis gitmedi. Hatimoğulları'nın avukatları şikayet dilekçesini verebilmek için 8 savcı dolaştı .

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK-Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları partisinin genel merkezinde yaşadığı saldırının detaylarını anlattı. Hatimoğulları, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede ile beraber yaptığı açıklamada, kendisini polis olarak tanıtan silahlı kişilerin dakikalarca evinin kapısını açması için ısrar ettiğini söyledi. Hatimoğulları, yaşanan olayın ardından emniyete bilgi vermesine rağmen evine hiçbir emniyet görevlisinin gelmediğini açıkladı.

‘KENDİNİ POLİS OLARAK TANITAN KİŞİLER ZORLA EVİME GİRMEYE ÇALIŞTI’

Hatimoğulları, bugüne kadar Türkiye’de benzer birçok olayın yaşandığını hatırlatarak, "Bunların bir benzerini bir milletvekili olarak yaşadım. Geçtiğimiz Cuma akşamı evime kendini sivil polis olarak tanıtan iki kişi kapımın zilini zorlayarak evime girmeye çalıştı. Kapının merceğinden bakarak kapıyı açmadan ancak zili çalarak ısrar etmeye devam ettiler. Ben de milletvekili olduğumu ve polislerin evime giremeyeceğini söyledim. Emniyet Müdürlüğü’ne haber vereceğimi söyledim ancak ısrarı sürdürdüler. Bu birkaç dakika böyle devam etti. Ben de bu arada partili avukatlara ve emniyete haber verdim" dedi.

‘AVUKATIM 8 SAVCI DOLAŞTI, HİÇBİR SAVCI DİLEKÇEYİ ALMAK İSTEMEDİ’

Ankara’nın en işlek caddesinde bulunan evine yapılan bu saldırının münferit bir olay olmadığını söyleyen Hatimoğulları, "Bir vekilin kapısını bu şekilde zorlayan ve neden geldiklerini söylemeyen bu durumun altında yatan kastı tahmin etmekle birlikte resmi bir açıklama bekliyoruz" dedi. Emniyet ve savcılığa gerekli başvuruları yaptığını söyleyen Hatimoğulları şöyle devam etti:

"Ancak bu olaylar yaşanırken bir başka ilginç bir olay daha yaşadık. Suç duyurusunda bulunmak isteyen avukatım tam yedi sekiz savcı dolaştı. Hiçbir savcı dilekçeyi almak istemedi."

‘NÖBETÇİ SAVCI NÖBETÇİ OLMADIĞINI İDDİA ETTİ, ÇİZELGEYİ GÖTÜRÜNCE KABUL ETMEK ZORUNDA KALDI’

"Nöbetçi savcı bile nöbetçi savcı olmadığını iddia etti. Ancak avukatımın nöbetçi savcı çizelgesini götürmesi üzerine suç duyurumuzu kabul etmek zorunda kaldı. Yine emniyetin şüpheli durum tespiti olduğunu söylemesine rağmen bize henüz bilgi vermediler."

‘BU DURUM ŞAİBELERİ ARTTIRIYOR’

Silahlı kişiler tarafından evine girmeye çalışılmasının üzerinden 5 gün geçtiğini ancak hala resmi bir açıklama yapılmadığını söyleyen Hatimoğulları,"Evime gelenler bizde baskı oluşturmaya çalışıyorlarsa çok yanılıyorlar. Hiçbir zaman ifade etmedik ama dokunulmazlığı olan ve Ankara’nın en işlek caddesinde bulunan evime böyle bir saldırı yapılıyor ve olayın zanlıları açığa çıkmıyorsa, bu şaibeleri arttırmaktadır. Bu baskı bizlere asla geri adım attırmayacak. Demokratik ve hukuki mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Buradan tüm demokrasi güçlerine bu olayı açığa çıkarma konusunda sessiz kalmamaları çağrısında bulunuyoruz" dedi.

‘OHAL SONRASI SALDIRI VE KAÇIRILMALAR OLAĞAN HALE GELDİ’

Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede ise yaşanan olayın münferit olmadığını ve OHAL’le birlikte kaybettirme ve şantaj olaylarının ülkede olağan hale geldiğini söyledi. Yakın süreçte, Türkiye’de yaşanan şantaj ve kaybettirme olaylarının korkusuz ve pervasızca yapıldığını ifade eden Dede, sözlerine şöyle devam etti:

‘BUNLAR ARAŞTIRILMIYORSA BAŞKA BİR TEŞKİLATLANMA VARDIR’

"Milletvekilinin evine silahlı olarak gitme cüreti gösterdiler. Bu ülkenin başkentinde vekilin evine gidiliyor ve silahla kapıyı açma konusunda vekil zorlanıyorsa bu ülkede kimsenin, hiçbir vatandaşın can güvenliği yoktur. Müracaat savcıları içeriğe baktıktan sonra dilekçeyi almıyor. Gerçekten bu saldırı girişimini araştıracak kimse yok mu? Eğer böyleyse İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı dahil olmak üzere kolluk teşkilatı bunları araştırmaktan korkuyorsa, arkasındaki güçten çekiniyorsa başkaca bir teşkilatlanmaya gidilmiştir"

‘KATİL KILIĞINA BÜRÜNMÜŞ DEVLET GÖREVLİLERİNE SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

İktidarın yaşanan olayları izah etmesi gerektiğini söyleyen Dede, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu ülke 1990’lı yıllarda böyle süreçler yaşadı. Acilen resmi bir açıklama yapılmasını istiyoruz yoksa İçişleri Bakanı ve iktidarın HDP’lilere dönük bu karanlık organizasyonun kurucusu olduğunu düşüneceğiz. Olayın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen ne kolluk güçleri ne de savcı tarafından avukata bilgi verilmemiştir. Tekrar altını çiziyorum elbette bu yöntemlerde bizi haklı yolumuzdan vazgeçtirmeyecek ve kararlıkla bugün değil yarın da olsa hukuk mücadelemizi sonuna kadar yürüterek bu uygulamaları gerçekleştiren gaspçıları, katil kılığına bürünmüş devlet görevlilerine sessiz kalmayacağız. Tüm toplumsal kesimleri bu konuda sessiz kalmamaya bu konunun üzerine kararlılıkla gitmeye davet ediyoruz."

Öne Çıkanlar