Gergerlioğlu, gözaltına alındı: Bu ülkenin barış umutlarını yok etmeye çalışıyorlar

Gergerlioğlu, gözaltına alındı: Bu ülkenin barış umutlarını yok etmeye çalışıyorlar
Hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu Ankara'da gözaltına alındı. Gergerlioğlu, tutuklanmadan önce son sözlerini ARTI TV'de paylaştı.

ARTI GERÇEK- Milletvekilliği düşürüldükten sonra Adalet Nöbeti’ni sürdüren HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, polislerin babasını tutuklamak evlerine geldiğini duyurdu. Gergerlioğlu, tutuklanmadan hemen önce ARTI TV'de Ezo Özer'in sunduğu Artı Haber'de direnmekten vazgeçmeyeceğini yineleyerek 'Kapıda şuanda acele etmemi istiyorlar ama halkıma şunu söyleyeyim. Bu zulüm bir gün mutlaka biter' dedi.

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kesinleşmiş yargı cezası nedeniyle teslim olması yönündeki 10 günlük süre doldu. Teslim olmayacağını söyleyen ve evinde bekleyen Gergerlioğlu’nun evine polis gitti. Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, twetter hesabından "Babamı tutuklamaya geldiler" şeklinde paylaşımda bulundu.

'DİRENMEK YAŞAMAKTIR'

Ömer Faruk Gergerlioğlu, kapısında kendisini tutuklamak üzere gelen polisler beklerken, cezaevine gitmeden önce son sözlerini ARTI TV'den Ezo Özer'e bağlanarak canlı yayında paylaştı. Direnmeye devam edeceğini yineleyen Gergerlioğlu, "Kapıda şuanda acele etmemi istiyorlar ama halkıma şunu söyleyeyim. Bu zulüm bir gün mutlaka biter. Şuan bilsinler ki bu ülkenin barış umutlarını yok etmeye çalışıyorlar. Biz doğru şeyler söylediğimiz ve halkımızın vekili olduğumuz için cezalandırılıyoruz. Ben bu halkın onurunu ayaklar altına aldırmadım aldırmama da ama mücadele edeceğiz ve bir gün mutlaka geri döneceğiz. Dönmesem de ben cezaevinde olsam da bu halkın vekiliyim. Bu hikaye burada bitmez, bu zulüm böyle devam etmez. Mecliste söylediğim sözü tekrarlayayım: Direnmek, yaşamaktır." ifadelerinde bulundu.

'ZORBALIĞIN FOTOĞRAFI'

Babasının Meclis baskını sırasında olduğu gibi ayakkabı giymesine dahi izin verilmeden alınmasına tepki gösteren Salih Gergerlioğlu, "Aynı rezalet tekrarlandı. Ayakkabılarını giymesine müsaade etmeden yaka paça çıkardılar. Zorbalığın fotoğrafı." ifadesinde bulundu.

‘KAMUOYU BU GÖRÜNTÜLERİ GÖRÜYOR’

Polisler Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu’nun kayıt almasına engel oldu. Polislere tepki gösteren Gergerlioğlu, "Meclisteki rezaletin bir başka benzerini burada yaşatmayın. Ben evimdeyim çıkıyorum. Beni ittirmeyin. Ben hala bu halkın vekiliyim. Uyduruk kararlarla bunu yaptınız." dedi. Bir polisin Gergerlioğlu’na "Kelepçe takarak sizi buradan çıkartmak zorunda bırakmayın" dedi. Gergerlioğlu, "Herkes bilsin ki ben doğruları söylediğim için buradan götürülüyorum. Vekilliğim engelleniyor. Bakın meclisteki rezaletin ikincisini burada oynuyorsunuz. Bütün kamuoyu bu görüntüleri görüyor" dedi.

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA

Gergerlioğlu'nun evinden gözaltına alınmasının ardından HDP'den yapılan açıklamada "Darbeciler iş başında. Halk iradesini hiçe sayarak vekilliği gasp edilen Milletvekillimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, tutuklanmak üzere evinden gözaltına alındı. #HalkınİradesineKelepçe vurulamaz. Bizi tutuklayabilirsiniz ama teslim alamazsınız. Gergerlioğlu bu halkın vekilidir! Tek bir sözünden bile korkuyorlar! Ömer Faruk Gergerlioğlu halkın iradesidir, onurumuzdur." denildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, kendisine yapılan çağrıyı almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre içinde gelmemesi üzerine gözaltına alındığını duyurdu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Yargıtay onayından geçmek suretiyle hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan kesinleşmiş 2 yıl 6 ay hapis cezası bulunan, TBMM Genel Kurulu'nda 17 Mart'ta gerçekleştirilen birleşimde, hakkında mahkemece verilen kesinleşmiş hapis cezasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okunan Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürüldüğü anımsatıldı.

Açıklamada, "Anayasanın 84/2. maddesi gereğince milletvekilliği düşen Ömer Faruk Gergerlioğlu, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 19/1 maddesi gereğince kendisine yapılan çağrıyı tebliğ almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre içinde gelmemesi üzerine yasal zorunluluk olarak hakkında yakalama emri çıkarılmış, çıkarılan yakalama emrine istinaden de ikametinde yakalanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Gergerlioğlu'nun ceza infaz kurumuna sevk işleminin devam ettiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar