Salih Gergerlioğlu: Babam serbest kalana kadar nöbet devam edecek

Salih Gergerlioğlu: Babam serbest kalana kadar nöbet devam edecek
HDP'li Gergerlioğlu için yapılmak istenen Adalet Nöbeti'nde darp edilerek gözaltına alınan 6 kişi serbest bırakıldı.

Bir haberi retweet ettiği gerekçesiyle milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan ve Anayasa Mahkemesi’nin hakkında "hak ihlali" kararı vermesine rağmen serbest bırakılmayan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu ile haber takibi yapan Artı TV kameramanı Nazım Fayık'ın da olduğu 6 kişi yaka paça gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar ifadelerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Mahkeme, Artı TV kameramanı Fayık'ı adli denetimine tabi tuttu.

GERGERLİOĞLU: KARAR HALA UYGULANMIYOR

Salih Gergerlioğlu serbest bırakılmasının ardından Artı Gerçek'e konuştu. AYM kararı uygulanana kadar 'Adalet Nöbeti'ni sürdüreceklerini açıklayan Gergerlioğlu, "Babam AYM kararına rağmen hala tahliye edilmedi. Buna karşı geçen her dakika suç işlediklerini hatırlattık biz fakat bugün 5'inci gün oldu baba hala tahliye edilmedi. Ağır Ceza Mahkemesine soruyoruz karar hala gelmedi diyor, AYM'ye soruyoruz karar henüz yazılmadı diyorlar. Bu karar hala uygulanmıyor, uygulanana kadar nöbetimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

DİSK BASIN İŞ: SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ

Gözaltıların serbest bırakılmasının ardından DİSK BASIN İŞ'in sosyal medya hesabından yapılan destek açıklamasında, "Haber takibi yaparken gözaltına alınan Artı TV emekçisi arkadaşımız Nazım Fayık, görevini yapmasının engellenmesinin yanında bir de darp edildi. Darp raporu alan üyemizin yanındayız, süreci takip ediyoruz." denildi.

NE OLMUŞTU?

Babasının özgürlüğü için mücadele etmesiyle bilinen Salih Gergerlioğlu, AYM'nin kararına rağmen babasının tahliye edilmemesine tepki göstermişti.  

Gergerlioğlu’nun serbest bırakılması talebiyle HDP bugün saat 11.00’de Ankara'da Sincan Cezaevi önünde Adalet Nöbeti başlatacağını açıklamıştı.

Bu amaçla Sincan Cezaevi önünde bir araya gelenlere sert şekilde müdahale eden polis, HDP'li Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu ile birlikte Bahadır Demircan, HDP İlçe Yöneticisi Ali İmran Daşkaya ve Melek Çetinkaya'yı yaka paça gözaltına aldı.


Polis, haber takibi için orada bulunan Artı TV kameramanı Nazım Fayık'ı da darp ederek gözaltına aldı.   
Gözaltına alınanların Sincan Fatih Karakolu'na götürüldüğü öğrenildi. 

DİSK BASIN İŞ'TEN DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINAN ARTI TV KAMERAMANINA İLİŞKİN AÇIKLAMA: HAYSİYETSİZLİK!

Haber takibi yaparken gözaltına alınan Artı TV kameremanı Nazım Fayık’a ilişkin DİSK Basın İş'ten de açıklama geldi. Fayık'ın gözaltına alındığı anları paylaşan DİSK Basın İş, "Sincan Cezaevi önünde HDP'nin açıklamasını takip eden Artı TV kameramanı üyemiz Nazım Fayık gözaltına alınmıştır. Görevli memurları uyarıyoruz açıkça suç işliyorsunuz. Nazım'ı derhal serbest bırakın! Basına sansür uygulamak, işkence yapmak 'haysiyetsizliktir.' Gözaltına alınan üyemiz Nazım Fayık Sincan Fatih Karakolu'nda tutuluyor. Bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz!" açıklaması yaptı.


GAZETECİ: GERGERLİOĞLU'NUN OĞLUNUN ÜSTÜNÜ BAŞINI YIRTTILAR, POLİS KOLUMU KIRMAYA ÇALIŞTI

Gazeteci Büşra Taşkıran ise Twitter hesabından polis müdahalesini aktararak şunları yazdı:

"Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlunu gözaltına aldılar. Darp ettiler, üstünü başını yırttılar.
Artı TV kameramanı Nazım gözaltına alındı. Benim kolumu kırmaya çalıştı bir polis memuru. Biber gazı ile müdahale söz konusu. Basın mensuplarını yere yatırarak gözaltına aldılar."

Gazeteci Taşkıran ayrıca "Görgü tanıkları Melek Çetinkaya'nın yumruklanarak ve ters kelepçe ile gözaltına alındığını söylüyor" aktarımında bulundu.

SALİH GERGERLİOĞLU: GÖZALTINA ALINDIM

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu da Twitter hesabından kısa bir paylaşım yaparak, gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.


HDP’DEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sincan Cezaevi önünde Gergerlioğlu için yapılmak istenen Adalet Nöbeti’ne yönelik sert polis müdahalesine ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yapan HDP, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

HDP’nin gözaltılara ilişkin açıklaması şöyle:

"AYM kararına rağmen bırakılmayan vekilimiz Ö.Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde yapacağımız açıklamamıza saldırı gerçekleşti. Aralarında Salih Gergerlioğlu ve gazetecilerin de olduğu 4 kişi gözaltına alındı. Saldırılar mücadelemizi engelleyemez!

Baskılara, saldırılara boyun eğmiyoruz! Sincan Cezaevi önünde Adalet Nöbetimizi gerçekleştiriyoruz. Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı, AYM kararı uygulanarak Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu tahliye edilmelidir."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar