Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Fuat Uğur'un amacı açık bir tetikçilik faaliyetidir

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Fuat Uğur'un amacı açık bir tetikçilik faaliyetidir
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın tekzip yazısının yayınlamayan Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bakanlık tarafından 'tetikçi' olarak suçlandı.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, yerli traktör projesi konusundaki yazısında, üreticilerle gerçekleştirilen toplantılara yabancı ortaklı şirketlerin çağrıldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da denediği traktörün üretici firmasının çağrılmadığını söyleyip Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yüklenmişti.

Eleştiriler üzerine Bakan Varank’tan gelen bir açıklamann tatmı yerine özetine yer veren Uğur, yayımlanmayan yerler için, "Açıklamada tarafıma yönelik haddi aşan aşağılayıcı, küçük düşürücü ve hakarete varan ifadeleri ayıkladım. Ama bazılarını da genel bütünlüğünü bozmamak adına, ne yazık ki siz okurların affına sığınarak paylaşmak zorundayım" ifadeleri kullanmıştı.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'un bu tavrı üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, gönderdikleri tekziplerin yasal süre içince yayımlanmaması nedeniyle tekzip yazısını bakanlığın internet sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaştı.

 


'YAZARIN AMACININ AÇIKÇA BİR TETİKÇİLİK FAALİYETİ OLDUĞU AŞİKARDIR'

Bakanlığın yayınladığı metinde, Uğur için "İzansız ve kesin bir dille kaleme aldığı konu hakkında, ne bakanlıktan bilgi edinme ne de sektör hakkında araştırma yapma zahmetinde bulunmayan yazarın amacının açık bir tetikçilik faaliyeti olduğu aşikardır" ifadeleri kullanılıldı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar