'Saray'a giden CHP'li' tartışması büyüyor

'Saray'a giden CHP'li' tartışması büyüyor
Rahmi Turan'ın 'Saray'a giden CHP'li' iddiasına ilişkin tartışmalar sürerken, CHP'li Pekşen de partisine çağrıda bulundu.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, bir CHP’linin 9 Kasım’da Saray'da AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü iddia ettiği yazısından ardından, bir anda Saray'a giden CHP'linin kim olduğu tartışmaları gündeme geldi. 

HALUK PEKŞEN: CHP'NİN EN ÖNEMLİ İŞİ BU ZATI ORTAYA ÇIKARMAK

Siyaset gündemine oturan yazıyla ilgili, CHP Parti Meclisi üyesi Haluk Pekşen, "CHP’nin en önemli işi, bu zat her kimse: bulup ortaya çıkarmaktır.." yorumunda bulundu.

"9 Kasım günü Sarayın huzuruna çıkan ve CHP’nin başına geçme pazarlığı yapan "çok ünlü siyasetçi" kimdir? CHP’nin en önemli işi, bu zat her kimse:bulup ortaya çıkarmaktır...Gerisi CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun işidir..!"

 

GÜRSEL EROL: CHP YİNE KARIŞTIRILMAK İSTENİYOR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, gazeteci Rahmi Turan'ın siyaset gündemine oturan CHP iddiasıyla ilgili bir paylaşımda bulundu.

"CHP yine karıştırılmak isteniyor" diyen Erol, "CHP geleneğinden ve kültüründen gelen hiç kimse Saray kapılarında kendi geleceği ile ilgili bir beklentiye girecek kadar haysiyetsiz değildir. Rahmi Turan’ın haberini yorumlamak yerine bu ismi açıklamasını partililer olarak talep ediyoruz" diyerek Rahmi Turan'a çağrıda bulundu.

 

TANRIKULU: BU GENEL BAŞKANIMIZIN ETKİLİ SİYASET YAPTIĞININ GÖSTERGESİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, partisinde görev yapan bir siyasetçinin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğü iddiasına tepki gösterdi.

Tanrıkulu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın CHP Genel Başkanı'nı tayin etme veya o süreci etkileme gibi bir görevi yoktur, siyasi teamüllerde de böyle bir şey olmamıştır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tanrıkulu, bir gazetecinin "Gazeteci Rahmi Turan, CHP'nin önemli bir isminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü, Erdoğan'ın bu kişiye CHP Genel Başkanı olması konusunda kendisini destekleyebileceğiyle ilgili bir yazı yazdı. Bu kim, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

'BU ÇOK VAHİM BİR İDDİA'

"Ben de gazetede okudum. Rahmi Turan, tecrübeli bir gazeteci. Herhalde sağlam bir kaynağa dayanmadan bunu yazmaz. Bu kişinin kim olduğundan öte Sayın Cumhurbaşkanı'nın sözleri vahim.

 Görüştüğü muhatabına söylediği 'sen niye aday olmuyorsun? Aday ol, seni destekleyelim.' sözleri doğruysa, bu çok vahim bir iddia.

Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda açıklama yapmalı. CHP Genel Başkanı'nın kim olacağına kurultay karar verir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın CHP Genel Başkanı'nı tayin etme veya o süreci etkileme gibi bir görevi yoktur, siyasi teamüllerde de böyle bir şey olmamıştır. Bunu tersinden okuduğumuzda, Genel Başkanımızın nasıl etkili bir siyaset yaptığı ortaya çıkmaktadır."

 

ERDAL AKSÜNGER: RAHMİ TURAN BAHSETTİĞİ İSMİ AÇIKLAMALI

ARTI TV yayınına telefonla katılan CHP'li Erdal Aksünger Saray'a giden CHP'liye ilişkin açıklamada bulundu. İddiayı ortaya koyan kişinin ismi açıklamakla mükellef olduğunu hatırlatan Aksünger, "Rahmi Turan bahsettiği ismi açıklamak zorunda. Her CHP'linin gözünde Saray'a giden kişi ihanetçidir" dedi.

 

MEVLÜT DUDU: SORUMLULUK PARTİ YÖNETİCİLERİNİN OMUZUNDA

CHP 24-25-26. Dönem Milletvekili Mevlüt Dudu, Rahmi Turan'ın iddiasına ilişkin paylaşımda bulundu. 

Dudu, "Rahmi Turan'ın yazısında ismini vermediği Saray kapısında CHP Genel Başkanlığı kovalayan kişi derhal ortaya çıkarılmalı ve CHP bu lekeden temizlenmelidir. Bu konudaki sorumluluk da parti yöneticilerinin omuzlarındadır. @herkesicinCHP" ifadelerini kullandı. 

 

 

ÇAĞLAR CİLARA: YAKINDA ÇIKAR KOKUSU

Gazeteci Cilara, söz konusu yazıyla ilgili şu paylaşımı yaptı:

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne sivil araçla gidip gizlice Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü ve Erdoğan'ın 'seni genel başkan yapalım, yardım ederim' dediği iddia edilen kişi kim?

CHP milletvekilleri ile yaptığım görüşmede tek bir isimden şüpheleniyorlar.

Yakında çıkar kokusu." 

 

 

FATİH PORTAKAL: ERDOĞAN'I DA ZORDA BIRAKIR

Rahmi Turan'ın Sözcü gazetesindeki iddiasına FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'dan çarpıcı bir yorum geldi. Gazeteci Fatih Portakal, Rahmi Turan'ın bugünkü yazısı hakkında bir paylaşım yaptı.

İşte Portakal'ın paylaşımı;

#RahmiTuran’in bugun "saraya bir #CHP’li gitti" yazısı dikkat çekiyor. Yazılması için belirlenmiş, muhalif, duayen bir isme uçurulmuş aspar bir haber olabilir mi?Yok eğer doğru ise kim, kime oyun çekiyor? Bu durum parti dizayn ediyor denilerek #Erdogan'i da zorda bırakır.

 

LEVENT GÜLTEKİN: ASIL AMAÇ TAM TERSİ BİR ALGI OLUŞTURMAK

Diğer yandan gazeteci Levent Gültekin ise twitter hesabından, Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmenin bilinçli bir şekilde sızdırıldığını ve burada amaçlananın  "Var olanın etrafında kenetlenmek" olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar