'Saray'da 'ayakta kalan' von der Leyen yine 'dışlandı'

'Saray'da 'ayakta kalan' von der Leyen yine 'dışlandı'
Ursula von der Leyen'in Erdoğan ile görüşmesi sırasında yaşanan 'koltuk krizinin' bir benzeri Brüksel'de yaşandı.

Geçen yıl Nisan ayının başında Ankara’ya resmi temaslar için gelen Avrupa Birliği Konseyi Charles Michel ile Avrupa Birliği (AB) yürütme organı komisyonunun Başkanı olan Ursula von der Leyen arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde koltuk krizi yaşanmıştı.

Erdoğan’ın yanındaki koltuğa Michel’in oturtulması ve von der Leyen’in ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte kanepeye oturması üzerine başlayan gerilim kısa bir süre içinde AB içinde de gerilim yaratmıştı. Daha sonra yapılan açıklamada von der Leyen ile Michel ve ekipleri arasında bir anlaşmazlık yaşandığı ortaya çıkmıştı.

Bu olayın bir benzeri ise önceki gün Brüksel’de meydana geldi.  AB ile Afrika Birliği arasında gerçekleşen zirvede von der Leyen, Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ziyaretçileri karşılayarak poz verdi.

UGANDALI BAKAN PAS GEÇTİ, TOKALAŞMAKTAN KAÇINDI

Bu sırada platforma gelen Uganda Dışişleri Bakanı Hehe Odongo’nun hareketleri ise hem sosyal medyada hem de uluslararası medyada gündem oldu.

Odongo, platforma geldiğinde von der Leyen’i es geçerek önce Michel ile ve daha sonra Macron ile tokalaşarak poz verdi. Bu durumu sessizce izleyen von der Leyen de fotoğrafta yer aldı.

Çekimin ardından Macron’un uyardığı Odongo, ayaküstü von der Leyen ile selamlaşarak kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Fakat Odongo’nun von der Leyen ile tokalaşmaması da sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcılar yaptıkları paylaşımda von der Leyen'in Türkiye'de yaşadığı krizi "sofagate" etiketiyle hatırlatarak, bu durumun bir benzerinin yaşandığını belirttiler.

Yetkililerden ise konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Öne Çıkanlar