Selahattin Demirtaş 'Siyasi Cesaret Ödülü'ne layık görüldü

Selahattin Demirtaş 'Siyasi Cesaret Ödülü'ne layık görüldü
Almanya'da 2013 yılından beri barış, adalet ve insan hakları alanında faaliyet gösteren 'İlerici İttifak' tarafından verilen 'Siyasi Cesaret Ödülü'nün sahibi Selahattin Demirtaş oldu.

ARTI GERÇEK - Almanya'da Kurulduğu 2013 yılından bu güne, demokrasi, cinsiyet eşitliği, adalet, dayanışma, insan haklarının geliştirilmesi, barış, iklim değişikliği ile mücadele ve küreselleşmenin sosyal yönünün güçlendirilmesi konularındda etkin mücadele veren 'İlerici İttifak' tarafından düzenlenen 'Progressive Alliance Awards 2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü', Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklanan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a layık görüldü.

CESARET ÖDÜLÜNÜ SELAHATTİN DEMİRTAŞ ADINA EŞİ BAŞAK DEMİRTAŞ TESLİM ALDI

Bugün Stockholm’de düzenlenen törende '2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü'nü Selahattin Demirtaş adına eşi Başak Demirtaş teslim aldı.

Dünya çapında siyasi partiler dahil olmak üzere 140 üyesi bulunan 'İlerici ittifak'ın Türkiye’den Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri arasında yer alıyor.

Törene Türkiye'den katılan CHP Milletvekili ve hukukçu Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş'a layık görülen '2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü'nü Twitter hesabından paylaştığı bir mesajla duyurdu.

 

"Stockholm’de hoş bir tesadüf oldu bu akşam" diyen Sezgin Tanrıkulu mesajında, "Progressive Alliance Awards (Cesaret Ödülü) 2019’un bu yılki ödülü demokrasi, insan hakları ve barış için çabalarından dolayı arkadaşım aynı zamanda meslektaşım Selahattin Demirtaş'a verildi" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar