Şenobalılar anlattı: Firdevs’in vücudunda 3 kurşun yarası vardı

Şenobalılar anlattı: Firdevs’in vücudunda 3 kurşun yarası vardı
“Babat ailesinin karıştığı ilk olay bu değil. 3 ay önceki tecavüz olayını da baskı ile kapattırdılar.”

+GERÇEK-Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri sürüyor.  Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde Perşembe günü "Arkadaşıma gidiyorum" diyerek evden çıkan 17 yaşındaki Firdevs Babat’tan haber alınmaması üzerine ailesi emniyet ve jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Bunun üzerine polis kent merkezinde, jandarma ise kırsal kesimde arama çalışmasına başladı. 

ŞENOBA’NIN DÖRT BİR YANI İZLENİYOR

Irak Federal Kürdistan sınırına yakın bir yerde olan beldede Şenoba 48. Hudut Tugayı’da bulunuyor. Nüfus açısından küçük olan beldenin yüzde 70’i asker ve koruculardan oluşuyor. Belde giriş ve çıkışlarında ise kontrol noktaları olduğu gibi, hakim noktalarda da güvenlik amaçlı kameralar bulunuyor. Firdevs’in ortadan kaybolduğu beldenin dört bir yanı gece gündüz izleniyor.

FİRDEVS’İN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Ana yolar, kırsal kesimleri izlenen beldede ekipler 2 günlük arama sonucu genç kızın cesedini Şırnak-Uludere yolunun 15’inci kilometresinde Hezil Çayı'nda buldu. Akan suyun kenarında iki taşın arasında sıkışmış durumda bulunan Fridevs Babat’ın cesedinde yapılan ilk incelemede vücudunda darp izleri tespit edildi. Firdevs'in cansız bedeni, otopsi için Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

FAİL TUTUKLANDI

Firdevs Babat’ın ölümü ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında olayın faili olduğu gerekçesi ile A. Babat. isimli şahıs dün gözaltına alındı. Emniyette susma hakkını kullanan şahıs, savcılık sorgusunda suçunu itiraf emesinin ardından Uludere Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Olaya ilişkin açıklama yapan Şırnak Barosu, şahsın suçunu itiraf etmesi üzerine sorgu aşamasında tutuklandığını aktardı. Firdevs Babat başta olmak üzere tüm kadın cinayetlerini kınayan açıklamada, Şırnak Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin, etkin soruşturma yürütülmesi için hukuki sürecin takipçisi olacağı vurgulandı. 

ADI JİTEM DAVALARINDA GEÇEN BABAT AİLESİ

Perşembe günü evinden ayrılan ve iki gün sonra cansız bedeni dere yatağında bulunan Firdevs Babat’ın ölümü Şenobalıların gündeminde. +Gerçek’in ulaştığı Şenoba’dan birçok kişi olayın herkes tarafından bilindiğini ancak kimsenin korkudan bir şey diyemediğini dile getirdi. Fail alarak tutuklanan kişi ise Babat ailesinden. Adı JİTEM davalarında, faili meçhul cinayet olaylarında geçen aile oldukça güçlü. Babat ailesinin beldenin en güçlü ailesi olduğunu anlatan yurttaşlar, "Onlara kimse dokunmuyor. Karakola gidip elini kolunu sallayarak çıkıyorlar. Arkaları sağlam olduğu için kimse sesini çıkaramıyor" diye anlattı. 

AİLENİN ADININ KARIŞTIĞI OLAY İLK DEĞİL

Beldede konuşulan konu bununla sınırlı değil. Babat ailesinin karıştığı başka olaylar da var. Bunlardan biri 3 ay önce 16 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edilme olayı. İddiaya göre bu olayın faili ise Fridevs’i öldürme suçundan tutuklanan A.Babat’ın ağabeyi R. Babat. R. Babat’ın kaçırdığı çocuk 16 yaşında. Bu çocuk aynı zamanda Firdevs’in lise arkadaşı. Çocuk kaybolduktan sonra aile kayıp başvurusunda bulunuyor. Yapılan arama sonucunda çocuk R. Babat’ın yanında bulunuyor. Karakola götürüldüğünde aile şikayetçi olmasın diye "3-4 ay sonra evleneceğiz" demesi üzerine aile şikayetçi olmadan karakoldan ayrılıyor. Ancak aile karakoldayken tecavüz olayından bilgisi yoktu. Eve geldiklerinde kaçırılan çocuk tecavüze uğradığını anlatıyor. Bunun ardından Babat ailesi çocuğun ailesi üzerinde baskı kuruyor, tehdit ederek susmalarını sağlıyor. İddiaya göre aileye 200 bin TL para da vererek olayı kapatıyorlar.

BABATLAR TECAVÜZ OLAYINI KAPATMAK İSTEDİ

Ancak bu olayın ardından ilçe çalkalanmaya başlıyor, herkes bu tecavüz olayını konuşuyor. Mağdur aile üzerinde baskı kurmayı başaran Babatlar, beldede dolaşan ‘Tecavüz’ söylentisini kesemiyor. Bu defa mağdur çocukla R. Babat’ın evlendirilerek konuyu kapatmak istiyorlar. Ama çocuk evlenmeye yanaşmadığı için bu da gerçekleşmiyor. 

"FİRDEVS’İN VÜCUDUNDA 3 KURŞUN VARDI"

Firdevs’in ölümünün bu olayla bağlantılı olduğu beldede konuşulan konulardan. Tecavüze uğrayan 16 yaşındaki çocuk Firdevs’in arkadaşı ve yakınıydı. Ajanslara Firdevs’in vücudunda darp izleri olduğu bilgisi yansıdı ancak herhangi bir silahtan söz edilmedi. Belde sakinlerinin iddiasına göre Firdevs’in vücuduna 3 kurşun izi vardı. Firdevs'in bulunduğu yerin yukarısından suya atıldığını iddia eden ilçe sakinleri, "Firdevs büyük ihtimalle yukarıda suya atılmış. Bulunduğu noktaya kadar su sürüklemiş olabilir. Büyük ihtimalle suyun alıp götüreceğini, böylelikle olayın kapanacağını düşünmüşler. Ama ceset dere kenarında taşlara sıkışıp kalmış. Babat ailesinin ismi diğer olayla gündemdeydi. Bir tecavüz olayı ile tekrar gündeme gelmemek için bunu ortadan kaldırmak istemiş olabilirler" diye anlattı. 

KESİLEN MEŞELERİN SATIŞINI YAPIYOR

Firdevs’in faili olarak tutuklanan A. Babat’ın sosyal medya hesabındaki paylaşımlar da oldukça ilginç. Facebook paylaşımlarının çoğunda Şırnak’ta devam eden orman kesiminde kesilen meşe ağaçlarının satışını yaptığı görülüyor. Facebook paylaşımlarının neredeyse tümü bu paylaşımlarla ilgili. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar