Babuşcu açıkladı: Merkez Bankası'nın bu hafta faiz kararı ne olacak?

Babuşcu açıkladı: Merkez Bankası'nın bu hafta faiz kararı ne olacak?
Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Babuşçu, BOTAŞ'ın iki ayda Merkez Bankası'ndan 9.5 milyar dolar aldığını, piyasaya 'arka kapı' modeliyle müdahale edildiğini belirtti.

+GERÇEK - Geçmiş dönemlerde kamu bankaları Halkbank'ta ve Ziraat Bankası'nda Genel Müdür Yardımcılığı yapan Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, katıldığı bir yayında ilginç paylaşımlarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 17 Mart Perşembe günü faiz kararını açıklamasında önce, Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, alınacak kararı açıkladı. Tele1 TV canlı yayınına konuk olan Babuşcu, "Artık faiz kararı alınacağını sanmıyorum" dedi.

Merkez Bankası'nın piyasaya "arka kapı" denilen model ile müdahale ettiğini açıklayan Babuşcu, BOTAŞ gibi kamu kurumları ya da kamu bankaları aracılığı ile piyasa döviz sürdüldüğünü açıkladı.

Babuşçu, Twitter paylaşımında da, Merkez Bankası'ndan geçen yıl 6,1 milyar dolar döviz satın alan BOTAŞ'ın bu yılın ilk iki ayında toplam 9,5 milyar dolar döviz satın aldığını belirtti.

BOTAŞ'ın iki ayda Merkez Bankası'ndan 9.5 milyar dolar aldığını ifade eden Babuşcu, "BOTAŞ bu parayı kendi ihtiyacı için almış olmaz" dedi. 

BOTAŞ, son açıklanan verilere göre, Merkez Bankası'ndan şubat ayında 5,4 milyar dolar döviz aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar