Ses kaydı MHP’yi karıştırdı

Ses kaydı MHP’yi karıştırdı
Ses kaydının ortaya çıkması sonrası MHP Diyarbakır İl Teşkilatı olağanüstü toplandı.

Para karşılığı bazı kişilerin kamu kurumlarına yerleştirilmesine aracılık ettiğine dair ses kaydı ortaya çıkan MHP Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Ataç’ın istifası istenince partisinin Diyarbakır İl Örgütü yönetimini tehdit ettiği öğrenildi. 

MHP Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Ataç’ın para karşılığında bazı kişilerin kamu kurumlarına yerleştirilmesine aracılık ettiğini gözler önüne seren ses kaydı parti yönetimini karıştırdı. MA tarafından yayımlanan ve MHP İlçe Başkanı Ataç ile görüştüğü "X" kişi arasında geçen telefon görüşmesine ait 3 dakika 6 saniyelik ses kaydında, kimi şahısların torpil ile kamu kurumlarına yerleştirilmesine aracılık edildiği açıkça ortaya çıkmıştı. 
 
İkili arasındaki geçen diyaloglarda, "X" kişinin işe yerleştirilmeleri karşılığında paraları alınan şahısların 2,5 yıldır işe yerleştirilememiş olmalarından dolayı duydukları rahatsızlığı MHP İlçe Başkanı Ataç aktarıp, bu konuda bir şeyler yapılmasını istedi.
 
Bunun üzerine Ataç’ın "Başkanla görüşeyim, bakayım ne diyor" yanıtı verdiği "X" kişinin diyalogun devamında "Cihan başkanla bir görüş" sözlerini sarf etmesi, bu kişinin MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp olduğu kuşkusuna yol açmıştı.
 
Görüşmenin devamında sözkonusu kişiler için AKP Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale ile de görüşeceği söyleyen MHP İlçe Başkanı, yine kendisine sorulması üzerine daha önce de yapıldığı izlenimi verecek şekilde bir kişinin belediyeye kadrolu olarak yerleştirilmesi için ise 45 bin TL meblağ biçti.
 
İL TEŞKİLATI TOPLANDI
 
Yayımlanması sonrası kamuoyunun gündemine oturan bu ses kaydı MHP Diyarbakır İl Teşkilatı’nı karıştırdı. Edinilen bilgilere göre; kayıtların paylaşılması sonrası partinin il teşkilatı olağanüstü toplandı. 
 
İSTİFASI İSTENDİ
 
Toplantı sonucunda partiye daha fazla zarar vermemesi için Ataç’tan istifası istendi. Fakat kararın bildirildiği Ataç’ın "Bugüne kadar ne yaptıysak birlikte yaptık" diyerek, istifa talebine direndiği öğrenildi. 
 
Ataç’ın, il teşkilatı yönetimine adeta rest çekmesi parti içerisindeki krizin daha da büyümesine neden oldu. 
 
Ortaya çıkan ses kayıtları ile ilgili adli soruşturma başlatılıp başlatılmadığı ise bilinmiyor. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar