Sinemalarda 2018'in ilk filmleri

Sinemalarda 2018'in ilk filmleri
Yılın son haftasında 2'si yerli 8 film vizyona giriyor. Başrolünde Hugh Jackman'ın yer aldığı 'Muhteşem Showman' ve Vincent Van Gogh'un animasyon biyografisi öne çıkan filmler.

ARTI GERÇEK-  Yılın son haftasında sinemalarda 2'si yerli 8 film vizyona girdi. Hugh Jackman'ın başrolde olduğu "Muhteşem Showman", Vincent van Gogh'un hayatını bir hikaye üzerinden anlatan "Vincent'ten Sevgilerle", 'Kalp Atışı 120 Dakika' yerli yapımlardan ise "Anons" öne çıkıyor.

MUHTEŞEM SHOWMAN

Dünyanın ilk sirkini kim kurmuş? "Muhteşem Showman" sorunun cevabını veriyor. Hugh Jackman'ın dans ve müzik yeteneğini sergilediği filmde 1840'lı yıllarda acayip bir hayalle yola çıkan ve o hayali gerçekleştiren bir adamın hayatı konu ediliyor. Karısının ve kızlarının desteğiyle, dünyadaki müthiş yetenekleri ve ucube diye ötekilenen insanları bir araya toplayan P.T. Barnum'un bir iyilik meleği gibi resmedildiği filmi Michael Gracey yönetiyor. Kocaman bir adamı, sakallı bir kadını, babasına baş kaldıran bir genci himayesi altına alan ve onlara bir yuva sağlayan P.T. Barnum'un hikayesi. Filmde Hugh Jackman'ın yanı sıra Michelle Williams ve Zac Efron'da rol alıyor.
 


KALP ATIŞI DAKİKADA 120

Romantizmin ve hayallerin şehri olarak bilinen Paris'in ne kadar baskıcı hatta faşist olabildiğini anlatan en naif filmlerden biri. Güzel yüzlü bir grup gencin, HIV virüsü hakkında yaşıtlarını bilinçlendirme çabaları, birileri ölmesin diye devleti uyandırma mücadeleleri, sadece devletten değil yaşıtlarından da aynı tokadı yemeleri ve ölmeleri... 90'lı yıllarda geçen filmde her şeye rağmen dünya pembe ve ölümlere rağmen aşk var. Robin Campillo'nun yönettiği filmde Arnaud Valois ve Nahuel Pérez Biscayart var.

 


VİNCET'TAN SEVGİLERLE

"Vincent'ten Sevgilerle", içine girince çıkmanın zor olduğu, gerçeklik hissinin kaybolduğu, manik ve depresifin ikiz kardeşler gibi aynı anda hissedildiği bir animasyon biyografi filmi. Vincent van Gogh'un hayatını bir hikaye üzerinden anlatan film, yüzün üzerinde ressamın 65,000 kare yağlı boya tablosunun birleşimiyle oluşmuş. Yönetmen koltuğunu paylaşan iki isimse Hugh Welchman ve Dorota Kobiela.

 


JUMANJI: VAHŞİ ORMAN

Jumanji: Vahşi Orman bir devam filmi. İlki 1995 yılında çekülmiş başrollerde Robin Williams, Kirsten Dunst yer almıştı. Ancak büyülü bir oyunun içine giren, vahşi bir ormanda soluksuz bir macera yaşayan insanları konu edinen bu tarz fantastik kurguları izlemek her zaman keyif verici olabiliyor. Yeni filmin oyuncu kadrosunda Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart ve Nick Jonas yer alıyor. Jake Kasdan filmin yönetmen koltuğunda.

 


ANONS

Mahmut Fazıl Çoşkun'un yönetmenliğini yaptığı film 1960'larda geçen bir hikayeyi, ordudan tasfiye edilmiş 4 askerin bir gecelik yolculuklarını anlatıyor. 1963 Mayıs'ında Ankara'da başlayan askeri darbenin İstanbul ayağını yürütmeye kalkan 4 adamın, romantik başlayan hareketlerinin sivil duvarlara çarpışıyla yerle bir olması, acı hikayeye trajikomik bir pencere açıyor. Serkan Ercan, Şencan Güleryüz, Sanem Öge, Ali Seçkiner Alıcı'nın rol aldığı filmin senaryosunda Ercan Kesal'ın da kalemi var.



KARABASAN

Karabasan tarafından kımıldayamaz hale getirildiğiniz oldu mu? Bilim dünyası "Karabasan"a uyku felci diyor. ABD yapımı film, işi bir adım öteye götürüyor, insanlar uykularında ölüyor. Uykudaki insanın felç geçirmişçesine donması ve görünmez bir kuvvet tarafından alıkonma hissi gerçekten ürpertici. Ancak, filmde yaratığın ete kemiğe bürünmüş halini izlemek aynı şekilde ürpertmiyor. Phillip Guzman'ın yönettiği filmde,  Jocelin Donahue başrolde ve "Orange is the New Black" dizisinin oyuncularından Lori Petty de yer alıyor.
 


ASYA

Maskeli Beşler gibi komedi filmlerinin yönetmeni Murat Aslan bu kez Fransa'da geçen bir hikayeyi sinema perdesine taşıyor. Beyninde bir tümörle yaşamanın ağırlığı altında ezilen ve ötanazi kararı alan Pier ile bakıcısı Asya'nın paylaştıkları zamanı anlatan film ölmek ve yaşamak üzerine bir film. Marie-Ange Gontara ve Philippe Ohrel başrolerde.



PARAYI BULDUK

Baş rollerde Ersin Korkut'un, Gülsüm Alkan ve Metin Yıldırım'ın yer aldığı filmin yönetmeni İhsan Taş. Çok akıllı bir kadın olan Nermin kumarhane müdürlüğü yapmaktadır; fakat kumar oynatmak yasaktır. Yakalanmamak için bir dizi önlem alan Nermin kumarhaneye film seti havası verir. Fakat bu hiç de iyi bir fikir olmayacaktır. Figüranlık yapan Artist Kemal, kumarhaneyi gerçek bir film seti zanneder ve işe başlar. Sette çalıştığını zanneden Kemal çok mutludur ancak bu mutluluk kısa sürecektir. Bir dizi komik olay onları beklemektedir.
 





 

Öne Çıkanlar