Siyahi çalışanlardan Google'a ırk ayrımcılığı sebebiyle dava

Siyahi çalışanlardan Google'a ırk ayrımcılığı sebebiyle dava
Google, 'azınlık çalışanlarına yönelik bir ırk ayrımcılığı modeli olduğu' iddiasıyla bir kez daha suçlanıyor.

Google bir kez daha ırk ayrımcılığı iddiaları ile suçlanıyor. Medeni haklar avukatı Ben Crump, 'Azınlık çalışanlarına yönelik bir ırk ayrımcılığı modeli olduğunu' iddia ederek Google'a karşı ırk ayrımcılığı davası açtı. Crump düzenlediği basın toplantısında, "Google çalışanları, hayallerindeki iş için geldikleri Google'da var olan bağnaz, ayrımcı, ırkçı kültür nedeniyle kabus yaşıyorlar" dedi.

Dava, April Curley ve Google'daki eski ve mevcut siyahi çalışanlar adına açıldı. Curley, yöneticilere Google'ın "ayrımcı" uygulamaları hakkında bir rapor hazırladığını söyledikten sonra görevine son verildiğini söyledi. Curley, "Google'da var olan ırkçı kültürün kurbanlarına misilleme yaptığını" da sözlerine ekledi. Curley, tarihsel olarak siyahi kolejlerden ve üniversitelerden gelecek adayları işe almak için altı yıl boyunca Google'da çeşitlilik sağlayıcı olarak çalıştı. Yüksek lisans derecesine sahip olmasına ve beş yıllık deneyime sahip olmasına rağmen giriş seviyesi bir pozisyonda işe alındığını söyledi.

DÜŞÜK DEĞER, DÜŞÜK ÖDEME

Avukat Crump, "April Curley, Google'da istisnai bir çalışandı. Niteliklerinin çok altında bir pozisyona işe alındı ve terfiler için sürekli olarak haksız yere göz ardı edildi. Google, çeşitliliği artırmaya çalıştıklarını iddia etse de, aslında siyahi çalışanlarına düşük değer veriyor, düşük ödeme yapıyor ve onlara kötü muamelede bulunuyor" ifadelerini kullandı.

 

Öne Çıkanlar