Siyasi partiler ve kitle örgütleri: Musa Piroğlu yalnız değildir

Siyasi partiler ve kitle örgütleri: Musa Piroğlu yalnız değildir
Siyasi parti ve kitle örgütleri HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu'na yapılan polis müdahelesine karşı basın açıklaması düzenleyecek.

ARTI GERÇEK-Demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler, DTK eşbaşkanı ve eski HDP milletvekili Leyla Güven'in tutuklanmasının protesto edildiği eylemde polis müdahelesiyle tekerlekli sandalyesinden düşürülen HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu için basın açıklaması düzenleyecek. 

'Halkın iradesine yapılan polis saldırısnı kabul etmiyoruz' diyen kitle örgütleri ve siyasi partiler 23 Aralık Çarşamba saat 19:00'da Kadıköy Süreyya Operası önünde buluşacak. 

Basın açıklamasına; HDP Kadıköy, CHP Kadıköy, Devrimci Parti, TİP, ESP, EMEP gibi pek çok siyasi parti ve demokratik kitle örgütü katılım sağlayacak.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da, DTK eşbaşkanı ve eski HDP'li milletvekili Leyla Güven’in tutuklanmasını protesto eden DBP ve HDP’lilere polis müdahale etmiş, 
HDP’li vekillerin de darp edildiği müdahalede çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. 

Müdahale sırasında yaşanan arbedede polis HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu'nu da darp ederek tekerlekli sandalyesinden aşağıya itmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar