Siyasi tutuklulara ‘adli koğuş’ tehdidi: Orada birbirinizi parçalayın

Siyasi tutuklulara ‘adli koğuş’ tehdidi: Orada birbirinizi parçalayın
Duruma isyan eden tutuklu yakını Kaya, 'Cezaevlerinde ölüm çıktığında ne yapacaklar? Halkın isyan etmesini istiyorlar. Bu cezaevleri boşatılmalı' dedi.

Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 27 yaşındaki Mazlum Kaya, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, cezaevi yönetimi tarafından adli tutukluların odalarına gönderilmekle tehdit edildiğini aktardı. Mazlum Kaya’nın babası Lezgin Kaya, cezaevlerinde artan baskıların ve keyfi tutumların bir an önce son bulması çağrısında bulundu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre oğlu Mazlum ile en son yaptığı telefon görüşmesinde, cezaevinde artan keyfi tutumlara karşı siyasi tutukluların cezaevi yönetimiyle görüşmeye gittiklerini aktaran baba Kaya, cezaevi yönetiminin yaşanan keyfi yaklaşımların son bulmasını önüne geçmek yerine, tutukluları tehdit ettiğini kaydetti. Cezaevi yönetiminin, "Madem siz halinizden memnun değilsiniz, o zaman sizleri adli suçlardan tutuklu bulunanların yanına göndereceğiz ve orada birbirinizi parçalayın. O zaman halinizden memnun olursunuz" diyerek tutukluları tehdit ettiğini ifade eden baba Kaya, bunun büyük bir suç olduğunu söyledi.

‘CEZAEVLERİNDE ÖLÜ ÇIKTIĞINDA NE YAPACAKLAR? HALKIN İSYAN ETMESİNİ İSTİYORLAR’

Hasta tutukluların revire yazıldığını ancak üzerinden bir ay geçmesine rağmen revire götürülmediğini belirten baba Kaya, "Bu kadar zülüm ve zorbalıkla Kürtleri baskı altına alacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Şu anda cezaevlerinde tutuklular bunun için de açlık grevinde. Onların talepleri de karşılanmaya kadar bu grev devam edecektir. Cezaevlerinde ölüm çıktığında ne yapacaklar? Halkın isyan etmesini istiyorlar. Bu cezaevleri boşatılmalı. Bu kadar ölümle, bu kadar tutuklamalarla sorunu çözemezler. Onlar Kürt halkının iradesini kırmak istiyorlar. Kürtler de köle olarak yaşamak istemiyor. Bir Kürt bile kalsak bile irademizi onlara teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.

‘KARDEŞLİK VE BARIŞ İSTEDİKÇE BİZE KÖLELİĞİ DAYATIYORLAR’

Kaya, çözümün yolunun PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşülmesinden geçtiğinin altını çizdi. Açlık grevinin taleplerinin karşılanması gerektiğini vurgulayan Kaya, "Devlet bunu yapmadı ve hasta tutuklular tek tek yaşamını yitiriyor. Tecritle ulaşılmak istenen amaca devlet asla ulaşamayacaktır. Bunu bilmesi ve görmesi gerekiyor. Kürtlerin buna karşı direnmesinden başka elinden başka bir şey yok. Biz kardeşlik ve barış istedikçe bize köleliği dayatıyorlar. Türkiye’nin durumu da her gün geçtikçe kötüye gidiyor. Bunun temelinde de Kürtlere dayatılan zorbalık var" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar