SMO sözcüsü: Türkiye, Rojava’ya saldırmayacak; Rusya psikolojik savaş yürütüyor

SMO sözcüsü: Türkiye, Rojava’ya saldırmayacak; Rusya psikolojik savaş yürütüyor
Türkiye'nin Rojava’ya saldırmayacağını belirten SMO sözcüsü Hamoud, 'Rusya kendi amaçlarını gerçekleştirmek için bu yönteme başvuruyor' dedi.

Suriye Milli Ordusu (SMO) Sözcüsü Raid Yusuf Hamoud, Rojava’ya ve Suriye’ye askeri operasyon başlatılacağına dair söylentileri yalanladı. Hamoud, Rusya’nın kendi isteklerini kabul ettirmek için psikolojik savaş yürüttüğünü belirtti.

Rudaw'a açıklamada bulunan Raid Yusuf Hamoud, Türkiye’nin Kürtlere karşı askeri operasyon başlatılacağına ilişkin bilgi ve söylentilerin Rusya'nın yürüttüğü psikolojik bir savaş sonucu ortaya çıktığını söyledi.

DSG, PYD ve Şam arasında müzakereler yürtüldüğünün altını çizen Hamoud, şöyle devam etti:

"Askeri operasyonla ilgili söylentiler ve özellikle Sputnik'in savaşın Salı günü başlayacağı yönündeki haberlerinin tümü söylentiden ibaret. Bu söylentiler, Rusya'nın diyalog tarafları üzerinde yürüttüğü psikolojik bir savaşla sonuçlanmaktadır. Son iki gündür Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile PYD ve Suriye rejimi arasında diyalog ve müzakerelerin yürütüldüğünü öğrendik."

Rusya’nın her iki tarafa da istediklerini yaptırmak için bu yola başvurduğunu söyleyen Hamoud, şunları kaydetti:

"Belli ki rejim ile PYD arasındaki bu diyalog ve müzakereler çıkmaza girdi, Rusya iki taraf arasındaki bu müzakerelere karşı psikolojik savaş yürütmeye karar verdi. Rusya ‘Salı günü, TSK ve Suriye Milli Ordusu, DSG üslerine yönelik operasyon gerçekleştirecek’ iddiasını dillendirdi. Bunların tamamı söylenti, Rusya kendi amaçlarını gerçekleştirmek için bu yönteme başvuruyor."

Öne Çıkanlar