Soğuktan hasta düşen bedelli erlerin sesi çığlık oldu: Donuyoruz

Soğuktan hasta düşen bedelli erlerin sesi çığlık oldu: Donuyoruz
Ankara Etimesgut Zırhlı Birlik Komutanlığı’nda bedelli askerlik yapanların soğuk havalar yüzünden hastalandığı ve revirin yetersiz kalmasına rağmen hastane sevklerinin yapılmadığı öğrenildi.

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bulunan Etimesgut Zırhlı Birlik Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığı’nda bedelli askerlik yapan erlerin büyük bir bölümünün  etkili olan soğuk havalarda yanmayan kalorifer ve askeri kamuflajlar nedeniyle hasta düştüğü öğrenildi.

Etimesgut Zırhlı Birlik Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığı’nda bedelli olarak askerlik yapan erlerin aktardığı bilgilere göre, yaklaşık 250 asker soğuktan hasta düştü. Askerlerin büyük bölümünü hasta düşmesi üzerine nizamiyedeki revir yetersiz kaldı.

ÖKSÜRÜRKEN BOĞAZINDAN KAN GELEN ASKERLERDEN GÜNDE 2 TANESİ HASTANAYE SEVK EDİLİYOR

Günde sadece 10 kişinin revire götürüldüğünü bildiren erler, yine sadece 2 kişinin hastaneye sevk edilebildiğini aktardı. Yine aynı odada kaldıkları bir arkadaşlarını öksürürken boğazından kan geldiğini kaydeden askerler, bu arkadaşlarının sabah revire gittiğini ancak sıra bulamadığı için yeniden koğuşa geri döndüğünü ifade etti.

'KAMUOYU SESİMİZİ DUYUN'

Havaların soğuk olmasına rağmen kaloriferlerin çalışmadığını, askeri kamufajların ise yetersiz olduğunu dile getiren erler, "Arkadaşımızı götürdüğümüzde doktor; ‘bir şey olmaz’ diyerek bizi geri gönderdi. Hastaneye sevklerimiz yapılmıyor. Hijyen koşulları yok, yataklar değiştirilmiyor. Dışarıya çıkma gibi bir durumumuz da olmadığı için hastaneye gidemiyoruz. Kamuoyu sesimizi duysun" diye seslendi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar