Sol Parti Milletvekili Jelpke: Türkiye Almanya'da hangi grupları finanse ediyor, araştırılmalı

Sol Parti Milletvekili Jelpke: Türkiye Almanya'da hangi grupları finanse ediyor, araştırılmalı
Peker’in Almanya'yadaki derneklere para gönderdiğine dair itirafının ardından Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke Merkel hükümeti ve güvenlik birimlerinin harekete geçmesini istedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in son videosunda "Almanya'da dernekler var ya, iyi arkadaşlar, ben onları seviyorum, mesela onlara rica ederdi para yollar mısın diye, el altından onlara para yollardım" itirafı dikkat çekmişti. Almanya’da AKP-MHP iktidarına bağlı grupların örgütlenmesi için Peker’in para gönderdiği ifade ediliyor.

Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke konunun ayrıntılı bir şekilde araştırılmasını talep etti. Jelpke, 2018’de yasaklanan Osmanen Germania dışında gruplar olabileceğini söyledi.

‘DERNEKLER ALMANYA İÇİN TEHLİKELİ’

Peker’in videolarındaki itiraf ve ifşalarına ilişkin ANF’ye konuşan Jelpke "Peker’in Almanya’daki iyi dernekler biçimde tarif ettiği kuruluşları AKP, özellikle seçim dönemlerinde daha fazla oy olmak ve yandaş kazanmak için hem Türkiye’de hem de Almanya’da toplumun kutuplaştırılmasında kullanıyor" dedi.

Çete lideri Peker’in ifadelerinin Almanya tarafından ciddiye alınması gerektiğini belirten Jelpke "Federal Hükümet ve güvenlik güçlerinden beklentim, Türkiye’deki derin devlet yapılanmasına ilişkin Peker’in verdiği bilgilerin ardından Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar) dışında hangi gruplara finans desteğinin verildiği konusu derhal araştırmalıdır" diye konuştu.

‘ALMANYA PEKER’İN VİDEOLARINI İZLEMEKLE KALMAMALI’

Türkiye ile bağlantılı diğer grupların da Peker’in itirafında dile getirdiği gibi mafya üzerinden destek alarak silahmış olabileceğine dikkat çeken Jelpke, bunların mercek altına alınmasını istedi. Almanya’nın Peker’in videolarını sadece izlemekle kalmaması gerektiğini ifade eden Jelpke özellikle MİT’e bağlı çalışan ajan ağının çöktürülmesinin de önemli bir mevzu olduğunu söyledi.

Sol Parti İçişleri Sözcüsü Ulla Jelpke, son olarak Angela Merkel’in başbakanlığındaki Federal Hükümet’in AKP-MHP iktidarına bağlı olan faşist-ırkçı gruplar ile DİTİB’e dönük "kucaklayıcı" siyasetten vazgeçmesini talep etti. Jelpke, adı geçen grup ve kuruluşların başta sürgünde yaşayan Türkiyeli muhalifler, Kürtler ve Aleviler olmak üzere barış içinde birlikte yaşamak isteyen herkes için tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Öne Çıkanlar