Soylu, Danıştay'ın görüntü alma konusunda Emniyet'e 'dur' demesini 'haklı' buldu

Soylu, Danıştay'ın görüntü alma konusunda Emniyet'e 'dur' demesini 'haklı' buldu
Süleyman Soylu, Danıştay'ın toplumsal olaylarda cep telefonuyla video çekilmesinin engellenmesine dair Emniyet Genel Müdürlüğü’nün genelgesini durdurmasını 'haklı' buldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tekirdağ’da; Danıştay’ın Emniyet Genel Müdürlüğü'nün toplumsal olaylarda görüntü alınmasını yasaklayan genelgesini durdurma kararını, "Danıştay’ın dikkat çektiği hassasiyet doğru bir hassasiyet. Basın özgürlüğü konusu, bu hassasiyete dikkat çekilmesi konusunda bir irade koydu. Anayasa’da var diye bir değerlendirme yapmamış arkadaşlar. Danıştay’ın da arzu ettiği şekilde bir düzenlemeyle devam edecektir diye düşünüyorum" sözleri ile değerlendirdi.

Tekirdağ’da AB MODEX Saha Tatbikatı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Danıştay’ın Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, toplumsal olaylarda görüntü alınmasını yasaklayan ve yaptırıma bağlayan genelgesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Soylu, şunları söyledi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü’müzün genelgesi ile ilgili Danıştay’a bir müracaat yapıldı, Danıştay bunun üzerine bir inceleme gerçekleştirdi. Yaptığı incelemede, esasen bizim amacımızı, hedefimizi ortaya koyan bir durdurma gerçekleştirmedi.

Burada belki de bir hassasiyete dikkat çekti. O hassasiyet de bizim hassasiyetimiz. Danıştay’ın dikkat çektiği hassasiyet doğru bir hassasiyet. Belki yazımla, Anayasada bütüncüllüğü olduğu için çok altı çizilmeyen; basınla ilişkiler, yani basın özgürlüğü konusundaki bu hassasiyete dikkat çekilmesi konusunda bir irade ortaya koydu.

Biz, o Anayasa’da var diye bir değerlendirme yapmamış arkadaşlar. Burada Danıştay’ın hassasiyeti doğru bir hassasiyettir. Arkadaşlarımız da Danıştay’ımızın bu ortaya koyduğu hassasiyet konusundaki çalışmaları Danıştay’ımızla yürütmektedir.

Orada esas meselenin ana amacını taşıyan noktada bir eksiklik söz konusu değil. Bu hassasiyet değerlendirilecek ve aynı şekilde, Danıştay’ın da arzu ettiği şekilde bir düzenlemeyle devam edecektir diye düşünüyorum." (ANKA)

Öne Çıkanlar